profimedia-0837485573.jpg

Christina Applegate a fost diagnosticată în anul 2021 cu scleroză multiplă, iar de atunci viața ei și a familiei sale s-a schimbat considerabil. Cum starea ei de sănătate s-a degradat în ultima perioadă, îndrăgita actriță și-a pierdut o parte din abilități, ajungând să se deplaseze într-un scaun cu roțile. Fiica acesteia, Sadie Grace, în vârstă de 13 ani, a făcut dezvăluiri emoționante în acest sens.

„Când a fost diagnosticată, s-a simțit că… nu totul s-a terminat, dar a fost greu să-mi văd. Mama își pierde multe din abilitățile pe care le avea în copilăria mea. Când eram copil, dansăm în camera ei ore în șir”, a povestit dolescenta în cadrul unui podcast.

„Îmi place să o ajut și să o susțîn. De fiecare dată când mergem la un concert, îmi spune „nu poți să îmi împingi căruciorul, Sadie, o să intri într-un perete”, dar eu mereu o rog. Îi spun ”Te rog, mamă, lasă-mă să împing căruciorul”. Pentru că vreau să o ajut”, a mai adăugat Sadie.

Citește și: Christina Applegate, diagnosticată cu scleroză multiplă

Problemele de sănătate nu se opresc aici pentru cele două. Sadie a dezvăluit că și ea suferă de misofonie, o afecțiune care provoacă reacții emoționale și fizice intense, copleșitoare la anumite sunete („cele mai rele ale mele sunt respirația și mestecatul”, spune ea) și a fost recent diagnosticată și cu POTS, sau sindromul tahicardiei ortostatice posturale. POTS poate provoca amețeli, oboseală, palpitații și dureri de cap.

„Am ceva numit POTS – sindromul tahicardiei ortostatice posturale”, a afirmat adolescenta.

„Când mă ridic, devin foarte, foarte amețită și picioarele îmi slăbesc foarte mult și simt că o să leșîn și am leșinat înainte și am rămas inconștientă”, a spus Sadie despre simptomele ei.

În încheiere, Sadie a precizat că diagnosticul primit a ajutat-o să empatizeze cu simptomele mamei sale care suferă de scleroză multiplă.

Citește și: Actrița Christina Applegate, cunoscută pentru rolul lui Kelly din familia Bundy, distrusă de scleroza în plăci: „O să plâng mai mult acum decât am făcut-o deja”

POTS sau sindromul tahicardiei ortostatice posturale este marcat de o creștere anormală a ritmului cardiac, amețeli sau leșîn, conform Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC. Principalul simptom al POTS este că nu se întoarce suficient sânge în inimă atunci când cineva cu această boală se ridică după ce s-a culcat.

FOTO: PROFIMEDIA, SURSA: PEOPLE

Preluat de la: csid.ro