shutterstock_2140128581.jpg

Vrei să afli cum să închizi părul la culoare, dar fără să te vopseșți? Există variante naturale eficiente pe care merită să le încerci. Iată care sunt acestea!

Cafeaua te poate ajută să închizi părul la culoare în mod natural. Conține pigmenți care se fixează în interiorul firelor și care îi oferă o nuanță plăcută.

Pune câteva linguri de cafea proaspăt măcinată într-un vas cu 500-700 ml de apă. Fierbe timp de câteva minute, apoi lăsă să se răcească.

Înainte de a folosi clătirea cu cafea, strecoară (zațul poate împiedica clătirea). Înmoaie părul câteva momente într-un bol cu clătire, apoi toarnă lichidul de cafea astfel obținut pe păr, scurge și lăsă-l să se usuce natural. Et voila!

Citește și: Fructul care te ajută să scapi de firele albe de păr FĂRĂ să te vopsești. Costă DOAR 5 lei

Similar, putem folosi ceai negru, care are de asemenea proprietăți de colorare. Ceaiul negru conține pigmenți de culoare închisă care te pot ajuta să nuanțezi părul. Prepară o infuzie concentrată din ceai negru și las-o la răcit. Într-un litru de apă clocotită, fierbe 3-4 linguri de ceai negru (cu frunze întregi, deoarece au cea mai puternică culoare).

Pune apoi ceaiul într-un lighean și înmoaie-ți părul. Clătește atent părul după spălare și lăsă-l să se usuce natural sau folosește un uscător de păr.

Bogată în calciu și vitamina A, salvia nu te ajută doar la colorarea părului, ci și la îmbunătățirea sănătății firelor și la creșterea părului.

Doar pregătește o infuzie puternică, răcește-o și clătește-ți părul cu ea după fiecare spălare. Plantele vor întări culoarea naturală și vor oferi efectul de păr mai închis la culoare.

Citește și: Ingredientul din bucătărie care acoperă firele albe fără a-ți deteriora părul

Nucile au, de asemenea, proprietăți de colorare foarte puternice. În acest caz, poți, de asemenea, să pregătești o clătire care va închide culoarea părului. Ai nevoie doar de 2-3 mânăuri de nuci, care trebuie să fie sparte în bucăți mai mici și fierte (împreună cu coajă, pielea, pulpă) timp de 20 de minute.

După răcire și strecurare, această infuzie funcționează excelent că o clătire care poate fi folosită după fiecare spălare a părului.

Coaja de stejar este un ingredient care are o proprietate suplimentară, deoarece previne căderea excesivă a părului și excesul de ulei în păr. Cu toate acestea, cel mai adesea, coajă de stejar este folosită pentru închiderea culorii părului.

Este suficient să pregătești o clătire, adică să folosești aproximativ 50 g de coajă de stejar (disponibilă în plafar/magazine de profil) și să o fierbi preț de 15 minute. După strecurare și răcire, vom obține o clătire care închide culoarea părului, și care ar trebui folosită după fiecare spălare a părului, pentru a îmbunătăți treptat culoarea.

Citește și: Soluția naturală care te scapă de rădăcinile albe. „Te clătești seara, a doua zi părul se înnegrește!”

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro