1491118443114-dsc7085-S4.jpg
Bulgaria a deschis frontiera pentru cetățenii moldoveni care vor să meargă în țară. Pentru a ajunge în Bulgaria pe cale terestră moldovenii trebuie să treacă pe teritoriul României, în acest context autoritățile români au anunțat care sunt regulile pe care trebuie să le respecte călătorii în timpul tranzitării.

„În vederea petrecerii unui sejur plăcut pe litoralul bulgar al Mării Negre, informăm cetățenii Republicii Moldova că pentru tranzitarea teritoriului României, vor fi prezentate autorităților de frontieră ale României documentele confirmative privind scopul șederii în Bulgaria (rezervarea la hotel), asigurarea medicală, rezultatele testului sus-menționat și documentele respective de călătorie”, scrie în postarea ambasadei.

Reamintim, rămâne suspendată temporar, total sau parțial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat romano-bulgare:

# Negru Vodă, județul Constanța;
# Lipnița, județul Constanța;
# Dobromir, județul Constanța;
# Zimnicea, județul Teleorman;
# Turnu Măgurele, județul Teleorman;
# Bechet, județul Dolj (cu excepția traficului de marfă).

Ambasada recomandă ca tranzitul, care nu va depăși 36 de ore, sa fie efectuat pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier: Leușeni, Albița, Tecuci, Focșani, Buzău, București, Giurgiu, Ruse. Informații adiționale privind culoarele de tranzit sunt disponibile AICI.

Ambasada reiterează importanta respectării tuturor măsurilor de siguranță în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-COV-2.

Preluat de la: diez.md