diez-share-facebook.png
Cursa tursimului spaţial a început de ceva vreme, iar competitorii principali sunt Jeff Bezos (Blue Origin), Richard Branson (Virgin Galactic) şi Elon Musk (SpaceX), cel din urmă concentrându-se mai mult pe zborurile utilitare pe orbită. Se pare că Blue Origin este cel mai aproape de primul zbor de agrement pe orbita Pământului.

Anul 2019 ar putea fi cel în care primii turişti îşi vor lua zborul în afara atmosferei, iar Jeff Bezos a întocmit deja o listă de preţuri pentru serviciul său exclusivist, la bordul modulului spaţial New Shepard. Nu se cunoaşte încă stadiul în care se află Blue Origin din punct de vedere tehnologic, acest lucru fiind ţinut secret până acum.

Bezos plănuieşte să ceară între 200.000 de dolari şi 300.000 de dolari pe un bilet în spaţiu, cost destul de „accesibil”, având în vedere că o astfel de excursie părea de neconceput în urmă cu doar câţiva ani.

Modulul New Shepard este făcut să transporte un număr de 6 pasageri la o altitudine mai mare de 100 de kilometri deasupra nivelului mării, pe orbita joasă a planetei. Zborul ar trebui să fie suficient pentru ca turiştii să experimenteze câteva minute de imponderabilitate şi să vadă Pământul în ansamblu, până ce New Shepard va reveni la sol folosindu-se de paraşutele din dotare. De asemenea, capsula dispune de şase ferestre de observare, care sunt de trei ori mai mari decât cele convenţionale, folosite în cazul avioanelor, scrie businessinsider, citat de adevărul.

Până în acest moment, Blue Origin a trecut cu succes peste opt teste de zbor, care au avut rolul de a definitiva procedurile de decolare şi aterizare, însă nici unul dintre acestea nu a inclus prezenţa unui echipaj uman la bord, notează Business Insider.

Preluat de la: diez.md