Kazahstan.jpeg
Autoritățile din Kazahstan anunță că nu planifică să organizeze în acest an parada militară de „Ziua Victoriei”, adică pe data de 9 mai. Despre aceasta scrie tengrinews.kz, cu referire la Ministerul Apărării din Kazahstan.

„În 2022, nu este planificată o paradă militară dedicată aniversării a 30 de ani de la formarea Forțelor Armate ale Republicii Kazahstan și «Zilei Victoriei» în Marele Război Patriotic din 1941-1945”, menționează autoritățile din Kazahstan.

În același timp, Ministerul Apărării din Kazahstan anunță că sunt planificate evenimente „militaro-patriotice”. Totodată, vor fi onorați veteranii celui de-al Doilea Război Mondial. În total, au fost planificate aproximativ 50 de evenimente diferite care vor avea loc în toate regiunile Kazahstanului.

Anul trecut, în Kazahstan, la fel nu a fost organizată parada militară cu ocazia „Zilei Victoriei”. Motivul invocat atunci a fost  pandemia de COVID-19.

Deputatul PAS Lilian Carp a anunțat că parada în ziua de 9 mai nu va fi interzisă în Moldova.


Amintim că, pe 7 aprilie, a fost votat în lectura a doua legea care prevede modificarea Codul Contravențional, unde a fost inclus și un amendament care prevede interzicerea simbolurilor rusești „V”, „Z” și panglica „Sfântul Gheorghe” pe teritoriul Republicii Moldova.

În cazul în care o persoană fizică va confecționa, va vinde, va deține sau va răspândi public aceste simboluri riscă o amendă între 4 500 de lei și 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. În cazul persoanelor juridice sau cu funcții publice amenzile se ridică până la 18 000 de lei.

Igor Dodon și membrii BCS spun că vor purta de 9 Mai panglica „Sfântul Gheorghe”. Vedeți aici de ce aceștia nu vor fi sancționați.

Preluat de la: diez.md