ezgif.com-webp-to-jpg-1.jpg

Dacă planificați să călătoriți în Europa și aveți un buget redus, puteți merge în Franța. Autoritățile franceze au decis să vândă bilete de tren cu reducere, informează euronews.

Au fost puse în vânzare 200 000 de bilete care pot fi cumpărate cu 19 euro, până la data de 15 iulie. În mod obișnuit, biletele costă aproximativ 35 de euro.

Biletele pot fi utilizate pe toate liniile Intercités, între 7 iulie și 31 august. Rețeaua Intercités se referă la locațiile din proximitatea Parisului, dar face legături și între Nantes și Lyon, Nantes și Bordeaux, Toulouse și Marsilia și Bordeaux și Marsilia.

Potrivit Ministerului Transporturilor din Franța, trenurile Intercités transportă aproximativ 12 milioane de persoane pe an. Totuși, această cifră este mult mai mică decât cea a trenurilor TGV din Franța, care au transportat 23 de milioane de persoane vara trecută.

Franța lansează, de asemenea, și alte programe de reducere a prețului biletelor de tren. Până în vara anului viitor, Ministerul Transporturilor speră să introducă un abonament unic pentru tineri. Abonamentul va fi valabil pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv trenurile Intercités, trenurile TER și autobuzele.

Preluat de la: diez.md