757_iss044e020824.jpg

În această seară, 28 martie, cinci planete se vor alinia pe cer. Fenomenul ceresc nu se va mai repeta în următorii 17 ani, scrie The Independent.

Jupiter, Marte, Mercur, Uranus și Venus vor fi toate vizibile în același timp într-o aliniere planetară extrem de rară, pe care NASA a numit-o „parada planetelor”.

Luna va fi, de asemenea, la vedere noastră, amplasată lângă Marte într-o linie care se întinde de la orizontul vestic până la jumătatea cerului. Cel mai bun moment pentru a vedea fenomenul astronomic este imediat după apusul soarelui, căci atât Mercur, cât și Jupiter vor dispărea din vedere după asta.

Potrivit informațiilor, alinierea va fi posibil de urmărit de oriunde pe Pământ, atâta timp cât vremea este senină, nu există prea multă poluare și vederea către cerul vestic este neobstrucționată. De asemenea, nu este necesar niciun echipament special de vizualizare, deși astronomii avertizează că nu toate planetele sunt ușor de observat.

„Jupiter, Venus și Marte vor fi ușor de observat, deoarece strălucesc foarte puternic. Marte va fi situat cel mai aproape de Lună, distingându-se prin strălucirea sa roșiatică, iar Venus va fi unul dintre cele mai strălucitoare obiecte de pe cer”, a remarcat Observatorul Lowell din Arizona.

Preluat de la: diez.md