spatiu-alternatic-eveniment-cultura-galerie-expozitie-vernisaj.jpg

Pe 22 februarie 2024, începând cu ora 16.00, în spațiul cultural alternativ Buncăr din Chișinău va fi vernisată expoziția de pictură a artistului ucrainean Serhii Bojko – ЛІСОСМУГА („CENTURA FORESTIERĂ”).

Expoziția prezintă 10 pânze de proporții ale artistului din Odesa, din două serii de lucrări: cea menționată mai sus și „Ocupanții”, realizate pe parcursul ultimilor ani. Evenimentul va fi condus de Paulus Adelsgruber (dr. în istorie) și Valeria Barbas (dr. în studiul artelor).

Serhii Bojko s-a născut în 1985 la Odesa. Artistul ucrainean s-a format sub îndrumarea tatălui său, Igor Antonovici Bojko. A participat la expoziții naționale și internaționale. În 2010, a fost laureatul concursului de tineri artiști organizat de Muzeul de Artă Contemporană din Odesa, din 2013, este membru al Uniunii Naționale a Artiștilor Plastici Ucraina. Printre expozițiile recente se numără: Galeria Zmist, Odesa 2021, Galeria Білий світ, Kiev 2023, Galeria Corpus fine art Black on Black, Kiev 2023.

Buncăr este un spațiu cultural alternativ de educație și galerie studențească de artă inaugurat în 2015 la inițiativa Asociației Oberliht și Centrului pentru Arta Contemporană [ksa:k] în parteneriat cu Facultatea Arte Plastice (AMTAP) în cadrul proiectului KunsTraume.

Galeria Buncăr se află pe strada 31 August 1989, numărul 137.

Intrarea este liberă!

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md