4c60410cda356f4367143bb4772f5c88.jpg

Evenimentele recreative pot stimula creativitatea, pot promova interacțiunea socială și pot oferi o pauză elevilor de la rutina școlară. De la cluburi de lectură și de dezvoltare personală la dialoguri cu actori și scriitori, și în această săptămână Chișinău oferă o varietate de opțiuni interesante pentru tine dacă ești elev(ă). În acest articol am adunat o listă cu activități educative din care cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău.

De Ziua Națională a Lecturii, pe 14 februarie, scriitorul Mircea Cărtărescu va avea un dialog cu Emilian Galaicu-Păun, sub genericul „Un om care scrie”. La eveniment vei avea ocazia să-i adresezi întrebări, iar seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

Așadar, dacă ești pasionat(ă) de lectură și te interesează personalitatea lui Mircea Cărtărescu, ești așteptat(ă) la Teatrul Național „Mihai Eminescu” începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, conform înregistrării prealabile la numărul de telefon +37322221177.

Mai multe detalii citește aici.

În cadrul Campaniei naționale de lectură 2024, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va desfășura mai multe proiecte și programe. În cadrul acestui eveniment vor fi promovate mai multe cărți, printre care: „Anunțuri hazlii pentru adulți și copii”, „Minunea”, „Terasa galbenă”, „Cartea foametei” și altele.

Evenimentul se va desfășura joi, 15 februarie, cu începere de la ora 14.30. Lansarea campaniei este găzduită de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, situată pe strada Alexei Șciusev, numărul 65 din capitală.

Centrul ARTICO te invită la o întâlnire cu actorul Nicolae Neghin, care a revenit din America pentru a contribui la scena artistică din Republica Moldova. Așadar, dacă te pasionează actoria sau te gândești chiar la o carieră în actorie, este o ocazie de a te conecta cu această lume actoriei și de a îți îmbogăți cunoștințele într-un mod distractiv și interactiv.

Evenimentul se va desfășura joi, 15 februarie, începând cu ora 16.00. Activitatea va avea loc la centrul ARTICO, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 169 din Chișinău. Persoanele interesate pot completa acest formular pentru a se înregistra.

Descoperă-ți abilitățile intelectuale la Quiz ARTICO Trivia, un eveniment plin de provocări și entuziasm. Participă alături de prietenii tăi la competiții interactive de cultură generală, unde veți primi întrebări din domenii precum: logică, geografie, limba română, arte, științe, istorie, sport.

Vor fi organizate runde atât în echipă, cât și individual. Evenimentul va avea loc în data de 17 februarie, începând cu ora 14.00 la ARTICO (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 169). Pentru a participa, trebuie să completezi acest formular de înscriere.

Revenim cu o nouă întâlnire a clubului de carte #diez și Librăriile Cartier, unde vom discuta romanul „1979”, de scriitorul elvețian Christian Kracht. Romanul relatează despre un cuplu gay de nemți care merge în Iran în 1979 într-o încercare de a-și salva relația. Însă începe revoluția islamistă, are loc o turnură de evenimente care ne duc pe noi, cititorii, în cele din urmă într-un lagăr comunist în Tibet.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 17 februarie, cu începere de la ora 13.00. Clubul de carte va avea loc la Librăria din Centru, situată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126. Cartea poate fi achiziționată din librăriile Cartier sau online.

Clubul pentru adolescenți este locul potrivit unde poți afla cum să-ți gestioneze emoțiile, fricile și anxietatea sau cum să-ți crești încrederea și stima de sine. De asemenea, este o oportunitate să îți găsești noi prieteni și poți primi sprijin și ajutor de la psihologii traineri.

Întâlnirea va avea loc în data de 17 februarie, în intervalul orar 10.00-13.00 pe strada Alexandru cel Bun, numărul 83. Prima întâlnire este gratuită, iar pentru a participa, trebuie să completezi acest formular.

Clubul de lectură și dezvoltare personală „Adolescenții în prezent” este destinat adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani și reprezintă o oportunitate de a explora lumea cărților și de a-ți dezvolta abilitățile personale într-un mediu prietenos și interactiv.

Întâlnirea va avea loc în data de 18 februarie, de la ora 10.00 la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Secția Carte străină (str. Șciusev nr. 65, intrare din strada A. Pușkin, scara 1). Dacă ești adolescent(ă) și ești pasionat(ă) de lectură și de dezvoltare personală, te poți înscrie la adresa de e-mail [email protected] sau la număr de telefon +37322996152. Participarea este gratuită.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md