377639.jpg
CEO Huawei, Richard Yu, a prezentat vineri, 9 august, în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference, sistemul de operare Harmony, despre care spune că e mai rapid şi mai sigur decât Android.

Sistemul de operare e orientat în primul rând către produsele IoT products (televizoare smart, purtabile, boxe inteligente etc) şi secundar către terminale smartphone.

Yu a mai spus că atunci când Huawei nu va mai putea accesa serviciile Google şi sistemul de operare Android va folosi Harmony OS. Până atunci, Huawei va continua să folosesscă Android.

Sistemul de operare Harmony se bazează pe un microkernel flexibil, care-l face disponibil pentru multiple dispozitive. Platforma este open source şi poate fi considerat mai mult un concurent pentru Google Fuchsia, având în vedere că ambele sunt bazate pe microkernel şi pot fi utilizate pe mai multe tipuri de dispozitive simultan.

În prezentarea sa Yu a spus că Android nu este la fel de eficient datorită codurilor sale redundante, mecanismului de planificare învechit şi problemelor generale de fragmentare.

Hongmeng OS 1.0 va fi lansat pe 10 august, iar versiunea 2.0 va apărea în 2020. Hongmeng este numele chinez al sistemului de operare Harmony.

Producătorul chinez se află sub ameninţarea restricţionării accesului la tehnologiile dezvoltate de companiile americane, printre care se află şi Android. Huawei este acuzat că reprezintă un risc de securitate pentru Statele Unite din cauza legăturilor strânse cu regimul comunist de la Beijing.

Preluat de la: diez.md