1509702493721.jpg

Legendara trupă germană Modern Talking, tombolă cu 200 de premii valoroase, artiști autohtoni și un program distractiv pentru copii – așa va fi marcată Ziua Orașului Orhei. pe 8 noiembrie curent.

Cu această ocazie, Primăria Orhei cu susținerea Asociației „Pentru Orhei” a pregătit un amplu program cultural pentru întreaga zi. Totodată, în premieră pentru municipiu, va fi organizată o tombolă cu 200 de premii valoroase pentru orheieni.

Programul oficial al sărbătorii va începe la ora 11:00, iar tonul sărbătorii va fi dat de parada artistică.

Pe ritmuri de fanfară și cu zeci de toboșari, Primarul Ilan Șor împreună cu reprezentanții autorităților locale, oaspeții de onoare, un sobor de preoți, ansambluri artistice din Găgăuzia și Chișinău, precum și locuitorii orașului vor merge în marș solemn spre monumentul Vasile Lupu, unde vor depune flori și omagii.  

Ca de fiecare dată, strada Vasile Lupu va fi decorată în stil tradițional ce îi va suprinde plăcut atât pe vizitatorii orașului, cât și pe orheieni, gazda evenimentului.

De hramul orașului, gurmanzii vor avea posibilitatea să se delecteze cu gustări tradiționale, la prețuri mici, iar iubitorii de artă vor admira expozițiile de artă și vor avea posibilitatea să procure obiecte de meșteșug confecționate de meșterii populari autohtoni.

Nici copii nu se vor plictisi în această zi: special pentru ei va fi instalat un parc de distracții cu trambuline, tobogane, carusel, master-clasuri și ateliere de creație gratuite.

Pe scena din Piața Vasile Lupu vor urca ansambluri folclorice și colective artistice din Orhei, Chișinău și Găgăuzia.

La amiază în piață va fi resimțit gustul și aroma copilăriei, toți locuitorii orașului și oaspeții veniți la sărbătoare vor fi serviți gratuit cu Turte Dulci, decorate cu simbolica orașului Orhei.

Imediat după aceste delicii, la ora 15:00, pe scena din Piața Vasile Lupu va avea loc prima extragere a Tombolei unde vor fi puse în joc 200 de premii valoroase! Biletele puse în joc la tombolă vor fi extrase în mai multe etape, iar participanții sunt rugați să fie prezenți în piață.

Astfel, orele de extragere a biletelor la tombolă sunt: 15:00, 17:00, 19:00 și 21:00. În cadrul tombolei vor fi puse în joc 200 de premii valoroase: 2 motociclete, 25 telefoane performante, 25 tablete, 50  televizoare, 50 aspiratoare și 50 cuptoare cu microunde. Marele premiu al tombolei – un automobil.

Între timp, atmosfera de sărbătaore va fi încinsă de artiștii autohtoni – Ionel Istrati, Dianna Rotaru, Formația DoreDos, Trupa Zdob și Zdub. Supriza serii va fi legendara trupă Modern Talking care va interpreta piesele îndrăgite din anii '80.

Sărbătoarea va culmina cu un spectacol de focuri de artificii.

Preluat de la: zugo.md