15847045212169.jpg
HBO anunță că serialul „Patria”, adaptat după romanul lui Fernando Aramburu, care urma să aibă premiera în mai, va fi lansat la nivel internaţional în data de 27 septembrie curent.

„Serialul, a cărui lansare a fost paralizată din cauza pandemiei de coronavirus şi care va ajunge simultan pe 21 de teritorii ale HBO Europe, va fi disponibil şi pe HBO America Latina – care emite în 40 de ţări latino-americane – iar în SUA va putea fi vizionat pe diferitele platforme de streaming asociate HBO”, scrie Agerpres.

Serialul prezintă un emoţionant parcurs prin ultimii 30 de ani de istorie sângeroasă a Ţării Bascilor (nordul Spaniei) din perspectiva a două prietene şi a familiilor lor, despărţite după ce soţul uneia dintre ele a fost ucis de gruparea teroristă ETA. „Patria” este împărţit în opt episoade cu durata de o oră şi va fi programat săptămânal.

Se preconiza ca prezentarea internaţională a serialului să aibă loc la festivalul Series Mania, ce urma să aibă loc în perioada 20 – 28 martie în oraşul Lille (nordul Franţei), care a fost însă anulat în contextul pandemiei de coronavirus.

„«Patria» va fi primul serial produs de HBO Europe care va avea premiera simultan în SUA, Europa (21 de ţări) şi America Latină (40 de ţări)”, comunică EFE.

În regia lui Felix Viscarret şi Oscar Pedraza, serialul are o distribuţie numeroasă în frunte cu actriţele Elena Irureta şi Ana Gabarain, care le vor interpreta pe Bittori şi Miren, cele două prietene şi protagoniste.

„Patria”, care a fost produs de HBO Europe cu participarea HBO Latin America, a fost creat şi scris de Aitor Gabilondo pe baza romanului lui Aramburu şi este regizat de Félix Viscarret şi Oscar Pedraza. Miguel Salvat, Steve Matthews şi Antony Root sunt producătorii executivi din partea HBO Europe.

Preluat de la: diez.md