384118750_18005766641003763_3643547958591873056_n-e1705063678446.jpg

Teatrul fără nume din Chișinău a publicat repertoriul pentru luna ianuarie. La început de an spectatorii vor putea vedea drama filozofică „Matca” și comedia „Boeing-Boeing”.

Drama filozofică „Matca”, în regia Marianei Cămărăşan, România, va putea fi urmărită în zilele de 19 și 20 ianuarie. Spectacolul începe la ora 19.00.

„Matca” reprezintă prima și cea mai complexă piesă a trilogiei „Setea muntelui de sare. Iona. Matca. Paracliserul”, de Marin Sorescu, o parabolă, care vine să parafrazeze mitul potopului, a existenței omului contemporan într-un univers absurd. O metaforă despre antagonisme: viață și moarte, realitate versus imaginar, respingere sau coexistență, credință și ofrandă, în singurătate sau împreună? Puterea de a suferi și iubirea dincolo de moarte, care îl fac pe omul pus în situații limite să fie nelimitat în virtute, gând și aspirație. 

Vestimentația actorilor, decorul și muzica va transporta spectatorii într-un sătuc îndepărtat, o casă tipic românească de acum sute de ani, un de Irina, o intelectuală, așteaptă un copil, iar potopul vine și îi ia tot ce avea – tatăl, casa, soțul. Tânăra luptă până la capăt, conștientă de împlinirea misiunii de a da viață, devenind matricea unei lumi noi, creatoare de viață și sens.

Asistentă regie: Galina Lazarenco.

Distribuție:
# Antonia Barancea;
# Anatol Burlacu;
# Ion Munteanu;
# Galina Lazarenco;
# Nicoleta Zghibarță;
# Alexandru Dicusar.

În zilele de 27 și 28 ianuarie, începând cu ora 18:00, spectatorii vor putea urmări comedia „Boeing-Boeing”, în regia lui Mihai Ţărnă.

Spectatorii se vor îmbarca într-o călătorie amuzantă și plină de coincidențe neașteptate în care vor trăi la intensitate maximă o zi din viața nebuneasca a lui Bernard, micul paradis al căruia, funcționează la perfecție: trebuie doar să gestioneze bine calendarul de zboruri și să beneficieze de ajutorul Bertei, menajera sa morocănoasă, dar fidelă, care este pe post de controlor al traficului aerian romantic. 

Bernard, personajul principal al piesei „Boeing- Boeing”, este un arhitect de succes, care are trei logodnice, toate însoțitoare de bord, de naționalități diferite, și fiecare crezând că ea este unică în viaţa lui. 

Distribuție:
# Nicu Țărnă;
# Valentin Munteanu;
# Galina Lazarenco;
# Mihaela Popescu;
# Larisa Dascal;
# Victoria Țurcanu.

Biletele le găsiţi la casa teatrului pe str. Sfatul Ţării 18 sau pe iTicket.md. Dacă ai 18 ani, poţi beneficia de voucher cultural în valoare de 1 000 de lei. Vezi aici cum poți să beneficiezi de voucherul cultural.

Preluat de la: diez.md