275180682_319338796894602_6221111486378259611_n.jpg
Guvernul Republicii Moldova a anunțat despre lansarea rubricii noi dedicate cetățenilor ucraineni refugiați pe teritoriul țării noastre sau care urmează a fi refugiați pe teritoriul Moldovei. În rubrica respectivă, numită „Centrul unic de gestionare a crizei”, refugiații vor avea acces la toate informațiile utile și necesare despre cazare, transport, oportunități, precum și alte date importante.

„Noul compartiment a fost creat în suportul refugiaților din Ucraina și conține informații privind traficul în posturile vamale, condițiile de intrare în țara noastră, precum și numerele de contact ale liniilor verzi, necesare pentru precizările suplimentare”, explică reprezentanții Guvernului.

Rubrica este disponibilă în limbile română și rusă.

De asemenea, pe pagina Guvernului sunt disponibile informații privind solicitările de azil, transport spre Chișinău și cazare de care pot beneficia refugiații ucraineni, iar la rubrica „Întrebări frecvente”, persoanele interesate vor putea găsi răspunsuri privind statutul de refugiat, posibilitățile de angajare, condițiile de intrare în Uniunea Europeană din pe teritoriul Republicii Moldova, precum și noua resursă informațională web, dedicată refugiaților ucraineni, lansată pe 1 martie 2022, disponibilă pe această adresă.

Conform comunicatului, pagina este structurată pe domenii de interes pentru persoanele refugiate și oferă informații relevante, actualizate și bazate pe surse veridice și oficiale, concepută ca un punct unic de acces la informațiile cu referire la ajutorul de care pot beneficia ucrainenii în timp ce se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Reamintim că, în data de 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md