terasabalcon-lanscape-1.jpg

Au venit zilele călduroase, așa că, hai, să profităm maxim de ele. Balcoanele și terasele pot fi mici, dar asta nu ne oprește să creăm mica noastră grădina. Plantele atrag fluturi, păsări și polinezatori și astfel putem savura cafeaua de dimineață sau un frappuccino cu mai multă plăcere.

Dacă ai acces la un balcon, acoperiș, terasă sau patio poți cultiva o gamă largă de plante. Suflecându-și mâinile, orășenii au început să sape, să cultive și să planteze plante de toate felurile la balcon, dând start unui nou trend – grădinăritul urban. Acesta readuce natura în orașe și nu e nevoie de experiență. Tot ce îți trebuie e un spațiu mic, dragoste pentru plante și un pic de imaginație.

Avem și câteva sugestii care vor transforma zona ta de aer liber într-un loc primitor.

Pentru arome îmbătătoare, ierburile mediteraneene sunt cele potrivite: busuioc, oregano, salvie, rozmarin, mentă sau eucalipt. Balconul tău însorit e exact ce le place plantelor aromatice.

Majoritatea ierburilor rămân relativ mici de înălțime, așa că nu vei avea nevoie de recipiente mari. Pentru varietate, poți alege fie ghivece, jgheaburi, coșuri suspendate sau jardiniere. Multe ghivece și jgheaburi pot fi proiectate pentru a se potrivi pe balustradele balconului, încât aspectul acestuia tău să fie unul superb.

Tot ce poți crește în ghivece în interior sau în grădină, o poți face și la balcon. Poți crește pomi pitici fructiferi ca mandarin, calamondin, lămâi sau lime, dafin și, desigur, inegalabilul măslin.

Sfatul 1: dacă la balconul tău e mult vânt, alege un recipient solid, cum ar fi cel din teracotă sau beton, în loc de plastic. Aceste materiale sunt mai grele și potrivite pentru zilele furtunoase. Recipientele din plastic sunt cea mai bună alegere dacă nu ai un balcon în care este vânt, pentru că sunt ușor de mutat.

Sfatul 2: ceea ce îți va face balconul diferit este dragostea și grija regulată. 30 de minute pe săptămână sunt suficiente pentru a verifica solul, a curăța frunzele, pentru a uda și pulveriza platele din mini grădina ta.

Din 2017, FloralSoul aduce natura în casa și în oficiul tău. Pentru orice întrebări, îi poți contacta atât online pe www.floralsoul.md, cât și la Orangeria de pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 54.

Preluat de la: diez.md