Google-Play-Music-bc1d.jpg
Google confirmă pentru luna decembrie închiderea serviciului Play Music, utilizatorii acestuia rămânând cu alternativa YouTube Music. Google va continua eforturile pentru migrarea conturilor deținute pe platforma Play Music, punând la dispoziția utilizatorilor mijloacele necesare pentru importarea colecției de melodii, playlisturi și chiar a preferințelor muzicale.

YouTube Music va înlocui cu totul vechiul serviciu Play Music, tranziția planificată să se încheie în luna decembrie 2020 pornind chiar mai devreme în unele regiuni ale lumii. Astfel, utilizatorii din Africa de Sud și Noua Zeelandă nu vor mai putea să asculte muzică prin aplicația Play Music încă din luna septembrie, același lucru întâmplându-se pentru toate regiunile lumii începând cu luna octombrie. Chiar din această lună, utilizatorii Play Music nu vor mai putea să cumpere melodii din vechia aplicație pentru mobil, scrie go4it.ro.

Deși închise, conturile Play Music care nu au fost migrate până atunci la platforma YouTube Music vor fi păstrate pe serverele Google până în luna decembrie 2021, posesorii acestora având la dispoziție un an să-și recupereze conținutul stocat.

Între timp, Google aduce îmbunătățiri aplicației YouTube Music, reproiectând interfața de redare și fila Explore. Totodată, este extinsă integrarea cu celelalte servicii Google, cum ar fi Google Maps și Android TV. În curând, și Google Assistant va putea oferi recomandări de melodii pe vaza preferințelor YouTube Music și colecția de melodii păstrată acolo.

Preluat de la: diez.md