eco-heart.jpg
Eco Heart este brand local care ne îndeamnă să înlocuim pungile din plastic cu cele din in sau bumbac. Torbițele Anei Ciuperca, tânăra care le creează, nu doar că sunt din bumbac natural, ci și sunt decorate cu motive brodate manual.

Proiectul Eco Heart, spune Ana, s-a născut acum jumătate de an, când a început să observe interesul colegilor și prietenilor față de torbele ecologice pe care le făcea pentru ea.

Povestește că deja de câțiva ani are o atitudine alarmantă față de mediul înconjurător și spune că dacă nu vom întreprinde anumite măsuri, vom suporta consecințe grave, tocmai de aceea spune că a început schimbarea de la ea, prin faptul că: „Am început a reduce plasticul din viața de zi cu zi și evit în totalitate pungile de plastic, utilizez doar propriile sacoșe create din materiale ecologice: in sau bumbac”.

Astfel, ideea a apărut din dorința de a crea artă și din necesitatea de a contribui la motivarea oamenilor de a duce un mod de viață ecologic. Torbițele cu motive de broderie, spune protagonista noastră, au un imbold de a promova nu doar răspândirea unei vieți ecologice, ci și promovarea tradițiilor locale.

„Am observat că oamenii au un interes mai sporit față de lucrurile ecologice, atunci când acestea mai aduc și un grad de satisfacție vizuală. Astfel, am decis ca torbele să le și decorez frumos cu pictură sau broderie. Pasiunea pentru broderie o am încă de mic copil, iar cea pentru pictat am căpătat-o la facultate. Am frecventat un cerc de brodat organizat în incinta muzeului de istorie din satul natal, ulterior ajungând să am propria expoziție de lucrări brodate în muzeu. După șase ani, înțelegând adevărata valoare artistică și tradițională a acestei pasiuni, am decis să o practic din nou și să o combin cu ceea ce mă frământă și ne privește atât de mult pe noi toți – ecologia.

Oamenii sunt încântați când văd torbițele cu elemente brodate, spune Ana, adăugând că: „Am primit multe cuvinte frumoase despre torbițele create și asta mă motivează cel mai mult. În acele momente, mă cuprind doar sentimente de fericire și mândrie”.

La întrebarea cum putem motiva oamenii să renunțe la plastic și să ducă un mod de viață conștient și ecologic, Ana spune că: „În oameni este necesar să fie trezit sentimentul de grijă și dragoste față de natură, pentru că natura e casa noastră, iar cum o vom îngriji, așa vom trăi pe viitor!”.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Pentru a putea procura torbițele marca Eco Heart, accesați pagina de Instagram!

Preluat de la: diez.md