2045965034001_4746274495001_t-google-l.jpg
Compania Google anunță că va elimina patru funcţii destul de utile din browserul Chrome. Reprezentanții companiei motivează asta prin faptul că aceste funcții nu sunt accesate suficient de mult pentru a justifica prezenţa în cadrul aplicaţiei.

Scopul acestor eliminări este de a îmbunătăţi consumul de memorie şi performanţele Chrome prin îndepărtarea unora dintre inovaţiile aduse de-a lungul timpului, pe care utilizatorii nu le folosesc atât de mult încât să le simtă lipsa, transmite go4it.ro.

În cazul de faţă, vor dispărea câteva opţiuni din meniul contextual apărut la click-dreapta pe oricare din tab-urile deschise:

#Funcţia New Tab – utilizatorii vor rămâne doar cu butonul (+) afişat în dreptul barei de tab-uri
#Close every tab except the current one – utilă pentru debarasarea rapidă de toate tab-urile deschise, exceptând cel aflat în prim-plan
#Bookmark all open tabs – util pentru salvarea sesiunii de navigare într-o listă de bookmark-uri
#Reopen a closed tab – permite redeschiderea unui tab de navigare închis accidental

Potrivit statisticilor de utilizare, doar 8.92% dintre utilizatorii Chrome foloseau opţiunea pentru redeschiderea unui tab de navigare închis accidental, 6.63% foloseau opţiunea New Tab, 2.2% obişnuiau să închidă mai multe tab-uri simultan cu opţiunea close other tabs şi 0.64% ştiau că pot salva mai multe bookmark-uri cu un singur click.

Preluat de la: diez.md