236614980_5945362568872015_7424974058049837693_n-2.jpg
Google a publicat astăzi doodle-ul zilei, prin prisma căruia felicită Republica Moldova cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la proclamarea independenței sale. Imaginea aleasă de Google include tricolorul Republicii Moldova combinat cu elemente tradiționale.

Totodată, Google a publicat un mesaj de explicație a doodle-ului zilei.

„Astăzi Doodle celebrează Ziua Independenței Republicii Moldova, care comemorează adoptarea Declarației de Independență adoptată în aceeași zi. Chiar dacă statul modern al Moldovei a fost creat abia 30 de ani în urmă, prima recunoaștere a unui principat independent se întâmpla în 1349!

Mulți dintre cei care vor celebra în această țară din Europa de Est se vor bucura de ultimele zile libere de școală și muncă pentru a sărbători acest reper și secole de moștenire a tradițiilor moldovenești. Partea oficială a ceremoniilor zilei vor începe cu o depunere de flori la monumentele istorice din capitala Chișinău pentru a onora trecutul.

<!–

–> <!–

–>

În Piața Marii Adunări Naționale din centrul capitalei, parada de Ziua Independenței va fi înfrumusețată de cetățeni îmbrăcați în haine naționale care sunt frumos colorate, țesute de mână într-un design intrigant. Ansamblurile de folclor vor dansa pe străzi, iar în grupuri se va juca un dans tradițional, hora, după care cerul va fi iluminat de focuri de artificii.

O zi a independenței fericită, Moldova!”, scrie pe pagina de doodle.

Imaginea însă este accesibilă doar utilizatorilor din Republica Moldova.

Doodle-urile sunt acele schimbări distractive, surprinzătoare și uneori spontane ale logoului Google pentru a marca zile de sărbătoare, aniversări, precum și pentru a comemora viața unor artiști, a unor deschizători de drumuri sau a unor oameni de știință celebri.

Preluat de la: diez.md