GettyImages-1174948330.jpg
Cu toate că falsurile despre tehnologia de Internet mobil 5G și „rolul” acesteia în răspândirea infecției de coronavirus au fost dezmințite de experți și de redacții internaționale de verificare a datelor, totuși sunt mulți oameni care continuă să creadă acestor dezinformări. Amuzați de naivitatea celor care distribuie astfel de „știri”, unii internauții au distribuit meme-uri care ironizează la tema „efectelor” închipuite ale tehnologiei 5G asupra organismului.

Platforma STOP FALS! a selectat câteva dintre cele mai virale pe rețelele sociale și vine o explicații.

„Efectele 5G asupra tinerilor”

În această poză apar două persoane, aparent în stare de ebrietate, iar un tânăr ține în mână o sticlă de bere. Mesajul pozei lasă să se înțeleagă că unul din efectele tehnologiei 5G este dependența de alcool.

„5G duce la obezitate”

„Emisiile antenelor 5G te doboară la pământ”

O altă glumă este cu acești bărbați care dorm întinși pe jos în stradă și cu hainele murdare. Chiar dacă persoanele din poză par a fi în stare de ebrietate, internauții au glumit că aceștia au fost doborâți de emisiile antenelor 5G.

„5G îți transmite Covid-19 și tu începi să emiți propriul tău Wi-Fi”

Într-un alt meme apar niște tineri din gura cărora sunt emise unde radio Wi-Fi. Autorul scrie, în limba engleză, că: „atunci când turnurile 5G îți transmit COVID-19, tu începi să emiți propriul tău Wi-Fi”.

„Curcubeul 5G”

Și internauții moldoveni s-au amuzat pe seama celor care leagă tehnologia 5G cu fenomenele naturale. După ce un curcubeu a acoperit o bucată mare de cer deasupra Capitalei, au apărut și glume despre „rezultatul implementării rețelei 5G și efectele de la cipuri”.

 „Primul moldovean cu CIP implantat!”

Conspirațiile legate de așa-zisa cipizare i-a inspirat și pe alți internauți. O poză în care apare un bărbat cu un chipiu la care este atașat magnetul antifurt, a stârnit amuzamentul și comentarii de tipul „primul moldovean cu CIP implantat!”.

„Cum să microcipezi moldovenii, dacă ei și-au dat seama?”

Amuzat cu câtă înflăcărare sunt distribuite de mii de persoane, inclusiv de politicieni și preoți moldoveni, falsurile că miliardarul Bill Gates dorește să microcipeze oamenii, un internaut a creat un meme haios, în care apare Gates cu o carte în mână, întitulată „Cum să microcipezi moldovenii, dacă ei și-au dat seama?”.

„Cască protecție anti-5G”

Naivitatea celor care cred în teoriile conspirației îi inspiră nu doar pe internauții puși pe glumă.  Zilele trecute pe un site de vânzare-cumpărare din R. Moldova cineva a încercat să vândă o „cască de protecție anti-5G”. În anunț era indicat prețul de 875 de lei cu livrarea prin curier. Stopfals.md nu a putut verifica dacă este o escrocherie sau o glumă, deoarece vânzătorul nu a răspuns la mesajul trimis, iar ulterior postarea a fost ștearsă. Despre escrocii care încearcă să profite de naivitatea oamenilor care cred în dezinformările despre tehnologia 5G citiți aici.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md