123964220_d4049b8f-3fee-4744-b37c-0dfef4d11660.jpg
Potrivit BBC, autoritățile Germane au anunțat că doresc stoparea importurilor de petrol din Federația Rusă până la sfârșitul acestui an, ulterior urmând și oprirea importul de gaz rusesc.

„Germania întreprinde acțiuni spre îndeplinirea acestui scop în măsura posibilităților deținute, acest proces va necesita timp”, afirmă ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbock.

Conform portalului, în prezent, Germania primește din Rusia un sfert din cantitatea sa totală necesară de petrol și 40 % din gazul natural deținut. Economiștii și autoritățile germane așteaptă o recesiune în economia țării dacă livrările de petrol și gaz vor fi stopate brusc. De aceea, statul german va urma „planul european” de eliminare treptată a importurilor de resurse energetice rusești.

Potrivit informațiilor, Uniunea Europeană a declarat că va recurge la surse alternative de aprovizionare cu gaz și petrol și va face ca Europa să devină independentă de resursele energetice din Federația Rusă „cu mult înainte de 2030”.


Amintim că în data de 24 februarie 2022, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, pe teritoriul ucrainean a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md