mediacor-1.jpg

Prima lună de vacanță este pe sfârșite, dar nu îți face griji, au mai rămas încă două luni fără școală, teme și învățat. S-ar putea ca în această perioadă să te plictisești, de aceea, dacă te întrebi cum să îți petreci timpul liber, suntem aici să te ajutăm. Am pregătit o listă cu evenimente interesante la care poți participa alături de prietenii tăi în această săptămână. De la limbi străine, la proiecții de film, descoperă câteva activități care vor transforma vacanța ta de vară într-o aventură.

La Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO vei avea oportunitatea de a participa la un curs de japoneză desfășurat sub îndrumarea unui moldovean dedicat învățării acestei limbi – Loran Zmuncilă.

Evenimentul va avea loc în data de 26 iunie, de la ora 15.00 la ARTICO (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 169). Participarea este gratuită, dar trebuie să te înregistrezi la acest link.

Mai multe detalii citește aici.

Este un eveniment pentru iubitorii de limbi străine. La această activitate vei putea să îți exersezi abilitățile lingvistice, să descoperi noi culturi și să faci cunoștință cu oameni din diverse colțuri ale lumii, într-o atmosferă prietenoasă și deschisă. Vei avea parte de conversații în diferite limbi, precum germană, franceză, italiană, engleză și japoneză.

Evenimentul va avea loc în data de 28 iunie, de la ora 14.00 la ARTICO (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 169). Participarea este gratuită, dar trebuie să te înregistrezi la acest link.

În perioada 28-30 iunie la ArtCor, Cineplex Loteanu și Cinema Odeon vor fi proiectate peste 30 de scurtmetraje și lungmetraje românești. Pentru al patrulea an consecutiv are loc TIFF Chișinău, un festival cu muzică live și întâlniri cu cineaști români renumiți.

Intrarea la orice film este gratuită, iar întregul program poate fi urmărit în acest articol.

La întâlnirea din iunie a clubului de carte #diez și Librăriile Cartier vom discuta despre „Anii”, un volum scris de Annie Ernaux, autoare premiată cu Nobel în 2022.

Evenimentul va începe la ora 13.00 la Librăria din Centru din municipiul Chișinău (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126). Mai multe detalii despre carte și despre autoare citește aici.

În această vară, în fiecare weekend în trei sectoare ale municipiului Chișinău vor fi proiectate filme în aer liber.

Filmele vor putea fi urmărite după cum urmează:
# vineri – sectorul Ciocana (Amfiteatrul Ciocana);
# sâmbătă – sectorul Buiucani (pădurea „Parcul Butoiaș”, intrarea de pe strada Onisifor Ghibu);
# duminică – sectorul Botanica (Parcul „Sarmizegetusa”).

Proiecțiile vor începe la ora 20.30, iar intrarea este liberă.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md