67408028_2467584036614628_2067879358336335872_n-1.jpg

Timp de 10 ani, festivalul IA MANIA s-a transformat într-o platformă de promovare și susținere a tinerilor artiști din Moldova. „Cai Verzi pe Pereți“ este un concurs de artă murală din cadrul evenimentului, unde pictorii au la dispoziție 24 de ore ca să creeze o lucrare inspirată din folclor.

De-a lungul anilor, „Cai Verzi pe Pereți“ a fost martorul nașterii unor capodopere artistice care au reușit să emoționeze și să uimească publicul, dar și juriul de specialitate. Printre artiștii care au câștigat acest concurs se numără Andrei Castravăț, un nume deja cunoscut în cadrul competiției, Alexei Luca, Petru Glavan și Elena Tomilova. Ultima a impresionat în 2023 cu lucrarea sa „Eu mă prefac într-o pasăre”.

Ediția din 2023 a adus o noutate – un premiu special dedicat diasporei, câștigat de Victoria Ganea, o artistă stabilită în Marea Britanie, care a emoționat publicul cu opera sa intitulată „Dorul”.

Astfel, „Cai Verzi pe Pereți“ nu este doar un concurs, ci o adevărată poveste despre talent, pasiune și dăruire. O poveste ce se scrie an de an la IA MANIA, oferind o șansă unică tinerilor artiști de a-și demonstra măiestria și de a contribui la frumusețea lumii prin arta lor. Iar anul acesta, organizatorii festivalului pregătesc o licitație specială, unde vor fi puse în vânzare cele mai spectaculoase și apreciate lucrări din toate edițiile concursului „Cai Verzi pe Pereți”, adunate de la toate cele 10 ediții de festival. Așa că, acum aveți o șansă unică să luați o parte din istoria și talentul festivalului IA MANIA acasă… sau la birou!

Iar pentru că prietenii la festivaluri se cunosc, CAPAROL Moldova este partenerul acestui concurs încă de la prima sa ediție. De 10 ani, aceștia furnizează participanților nu doar vopsele și materialele necesare pentru crearea unei lucrări inspirate din tradițiile și folclorul nostru, dar și-i susține și cu premii financiare. Veniți la IA MANIA admirați și cumpărați-vă lucrarea preferată!

Bilete pot fi procurate aici.

Preluat de la: diez.md