123-1.jpg
Acum călătoriile în raionul Ialoveni au devenit mai simple și digitalizate. Toată informația despre atracțiile turistice ce merită atenția noastră, este înșirată pe o hartă interactivă.

Harta include următoarele categorii:
# biserici și mănăstiri;
# opțiuni de cazare;
# restaurante;
# muzee;
# situri Arheologice;
# monumente;
# vinării;
# divertisment.

Pentru categoriile muzee și vinării sunt construite trasee speciale pe care le puteți urma.

Raionul Ialoveni a fost format în anul 1977 și este amplasat în regiunea centrală a țării. În domeniul cultural există 61 de instituții printre care se numără: 23 case și cămine culturale, 35 biblioteci publice, Palatul raional de cultură, un muzeu raional, două instituții de învățământ artistic, și patru muzee obștești.

Se distinge Muzeul de Istorie și Etnografie din satul Văsieni, care include peste 16 040 de exponate.

În regiune este deosebit de dezvoltată industria vitivinicolă. În satul Mileștii Mici este amplasat orașul vinicol subteran cu o lungime totală de 200 km și Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”. Întreprinderea a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guiness.

Proiectul a fost creat de Mircea Sula, specialist superior în domeniul turismului cultural, muzeelor și monumentelor în cadrul Secției Cultură a Consiliului Raional Ialoveni.

O parte de informație pentru harta a fost oferita de Direcția Economie a Consiliului Raional Ialoveni. Datele pot fi accesate gratuit de toți doritorii.

Preluat de la: diez.md