1500224978037.jpg

Al doilea an consecutiv Yardsale și-a propus să adune toți iubitorii de mâncare, muzică bună, dispoziție și cumpărături reușite în curtea Muzeului de Etnografie. Astfel, oaspeții evenimentului și-au putut umple sufletul și inima cu fluturi de dragoste pentru artă.

Programul zilei a fost unul încărcat, iar cei care au fost prezenți la eveniment au putut să viziteze sălile entomologice ale muzeului, să admire diferite colecții impresionante de fluturi și să procure piese de garderobă de la designeri autohtoni.

Printre cei prezenți la eveniment au fost și Nata Albot cu fiicele ei. Aceasta, la fel, a participat împreună cu prietena sa, avocata Vioriga Nagacevschi, și aveau un meniu întreg de mâncăruri tradiționale pentru oaspeți.

„Tot ce înseamnă artizanat culinar ia foarte mult timp, însă toate acestea au fost făcute acasă de mama mea. Astfel, cu toate ingredientele naturale, mâncare oferită este ceea ce fiecare caută: mâncare ca la mama acasă.

Cât despre organizarea evenimentului, am doar cuvinte de laudă, deoarece avem parte de oameni zâmbăreți și vreme bună, iar organizatorii au multă experiență, deci este un eveniment destul de frumos”, spune pentru ZUGO, Nata Albot.

Un tânăr și-a prezentat colecția de insecte, unele destul de rare sau chiar neîntâlnite în Moldova, iar vizitatorii au avut ocazia să cumpere sau să facă poză cu acestea.

„Colectarea unor anumite specii de fluturi poate lua o zi întreagă. Aici puteți vedea specii de insecte care în Moldova sunt greu de găsit, iar unele nu sunt deloc întâlnite. Mă bucur să iau parte la eveniment, deoarece prezintă o ocazie foarte bună pentru mine și alții de a arăta oamenilor lucruri noi, lucruri pe care nu le-au mai văzut”, declară Artur, colecționer de insecte.

De festival s-au putut bucura și turiștii care au venit special pentru a gusta mâncarea tradițional moldovenească, dar și pentru a cumpăra suvenire.

„Îmi place atmosfera veselă de aici, totul decurge pașnic și interesant, iar din bucătăria moldovenească ador, în special plăcintele, mierea și mămăliga. De la piața de astăzi numaidecât voi cumpăra ceva, deoarece lucrurile de aici sunt uimitoare”,  a zis Mihail Cortenbush, turist din Zürich.

Cea de-a 56-a ediție a decurs sub tematica „Fluturi în stomac”, deoarece vara este însoțită de toate tipurile de insecte, iar evenimentul a adunat cele mai frumoase lucrări ale designerilor autohtoni, începând cu încălțăminte, accesorii și chiar mâncare.

„Organizarea evenimentului a durat o lună, iar unica diferență au fost noii participanți, cu aceștia a fost nevoie de mai multă muncă pentru a-i pregăti, dar toți cei aproape 150 de oameni care au avut un rol în organizare au fost foarte bravo, astfel avem parte de acest moment frumos”, a specificat Eugenia Boldescu, organizatorul Yardsale „Fluturi în stomac”, pentru ZUGO.

 Text: Nicoleta Isac

Preluat de la: zugo.md