banner-iasi.jpg
Bannerul de pe bulevardul Independenţei din Iași, cu mesajul „Te iubesc, Iaşi” conţine o imagine cu o clădire din Chişinău. Istoricul Sorin Iftimi susține că municipalitatea din Iași a făcut o confuzie între clădirea de pe strada Armenească din Chişinău şi Palatul Camilli din Iaşi de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Un banner „răsărit” pe o clădire de pe bulevardul Independenţei promovează Iaşul cu o imagine din Chişinău. Deşi bannerul aflat în apropiere de Pasajul Mihai Eminescu conţine o confuzie, una dintre fotografiile postate pe banner fiind o clădire din Chişinău, autorităţile locale susțin că ar fi totuşi din Iaşi.

După lungi dezbateri tematice, mai mulţi cetăţeni, majoritatea pasionaţi de istorie locală, dar şi de arhitectură şi monumente istorice, au identificat clădirea în cauză şi au localizat-o în Republica Moldova. Fotografia respectivă datează de la începutul secolului al XX-lea şi este preluată de pe o carte poştală care prezintă o vedere generală cu strada Armenească din capitala Republicii Moldova, transmite Ziarul de Iasi.

Preluat de la: diez.md