YTA2MWE0Nzg4NjU3NDkyM2EyYzJlYmE4MDcw.thumb_.jpg
Aproximativ 3 000 de angajați din centrele sanitare din Franța au fost suspendați miercuri de la locul de muncă, în prima zi de aplicare a obligativității vaccinării anti-COVID-19 pentru aceste grupuri profesionale, a anunțat joi ministrul francez al sănătății, Olivier Veran, citat de EFE, relatează Digi24.

Într-un interviu acordat postului RTL, Veran a precizat că multe dintre aceste suspendări sunt doar temporare și că cifra reprezintă o parte minimă dintre cele 2,7 milioane de persoane pentru care vaccinarea este obligatorie dacă vor să continue să lucreze în îngrijirea persoanelor vulnerabile.

Veran a precizat că cei suspendați nu sunt majoritar sanitari și că lucrează în spălătorii sau în alte în servicii adiacente centrelor sanitare.

Alături de cele 3 000 de suspendări, miercuri a fost și o zi cu „zeci de demisii”.

<!–

–> <!–

–>

Ministrul a subliniat că Franța este „foarte departe” de cifrele de 200 000 sau 300 000 pe care unii le preconizaseră în privința sanitarilor care ar putea lipsi din centrele medicale sau din reședințele de îngrijire a vârstnicilor în urma refuzului lor de a se vaccina anti-COVID-19.

Vaccinarea obligatorie, inclusă într-o lege de urgență adoptată la începutul lunii august, prevede ca de la 15 septembrie grupurile profesionale vizate să demonstreze că au primit cel puțin o doză de vaccin și să aibă schema completă până la 15 octombrie.

Aproape 95 % dintre cadrele medicale trebuiau săptămâna trecută să primească cel puțin o doză de vaccin și 90 % din personalul reședințelor pentru vârstnici.

Ministrul sănătății a făcut de asemenea apel ca toate persoanele, care se vaccinează în fiecare an împotriva gripei (între 17 și 18 milioane de persoane), să se prezinte pentru a primi și a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

„Această a treia doză este necesară” deoarece aceste persoane au un sistem imunitar mai fragil, a explicat el.

 

Preluat de la: diez.md