pixel.png

În străinătate, în ultimii 10 ani, în cazul rupturilor musculare de la nivelul umărului  se foloseşte o tehnică de reparare cu ajutorul ţesutului propriu al pacientului. Medicul turc Arel Gereli, specializat în ortopedie şi traumatologie a dat detalii.

Funcţionalitatea articulaţiei umărului este redată multor pacienţi cu ajutorul transplantului unei porţiuni de muşchi de la nivelul membrelor inferioare. Astfel, este atenuată durerea, iar calitatea vieţii se îmbunătăţeşte foarte mult. De asemenea, chirurgii care realizează această operaţie reuşesc să obţină şi rezultate estetice pentru pacienţi. În plus, adaptarea organismului la muşchiul transplantat este mai rapidă decât în cazul protezării”

4 luni durează recuperarea musculară

După intervenţie, pacienţii vor intra într-un program de recuperare şi vor purta un dispozitiv de susţinere a braţului. Recuperarea durează circa 4 luni, iar după acest interval, pacienţii vor putea folosi articulaţia umărului şi vor putea reveni la gesturile obişnuite, precum îmbrăcarea fără dificultate”, a mai spus dr Arel Gereli.

<!–

Formul de quiz

–>

Preluat de la: csid.ro