DSCF1087-1.jpg
Pe data de 1 februarie, Fashion Hub-ul ZIPHOUSE a dat start celei de-a V-a ediții a comptetiției destinate tinerilor talente din domeniul modei – Z-Generation Young Designers Competition.

Z-Generation este un concurs anual, lansat în anul 2018, datorită căruia studenții, tinerii designeri și absolvenții domeniilor creative au oportunitatea unică de a crea propriile colecții vestimentare cu suportul mentorilor proiectului. Competiția este divizată în două categorii: ART și Ready-to-wear, fiind realizată astfel încât, la finalul competiției, tinerii designeri să-și poată etala spiritul creativ și competitiv în categoria mai apropiată propriului stil.

ZIPHOUSE

În perioada ianuarie-septembrie 2022, participanții vor trece prin șase etape ale competiției și vor beneficia de instruire și consultanță profesională oferită de experții de talie națională și internațională din industria fashion.

Prima parte a programului de mentorat va începe deja în perioada de 6-7 februarie, timp în care designerii selectați în urma etapei de înscrieri, alături de stilista și directorul creativ Stella Arion, vor studia arta elaborării moodboard-ului și schițelor artistice pentru a crea o colecție vestimentară.

Z -Generation Young Designers Competition este etapa națională a competiției, participanții care vor intra în vârful clasamentului final al competiției în categoriile Art și Ready-To-Wear, vor avea posibilitatea unică de a participa și reprezenta țara la concursurile internaționale de profil.

ZIPHOUSE

Fiecare etapă a evenimentului va fi urmată de inevitabilele descalificări, finalizând competiția cu o prezentare de modă, unde designerii își vor expune creațiile unui public extins.

Scopul proiectului este de a oferi sprijin complex și un program de accelerare a propriilor posibilități și ambiții pentru cei cu adevărat pasionați de lumea modei.

Acest proiect este organizat de către ZIPHOUSE Fashion Hub, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei, cu suportul Future Technologies Activity, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Preluat de la: diez.md