Screenshot-91.jpg
Protestele de stradă, războiul şi drama refugiaţilor se numără printre subiectele abordate de nominalizaţii la premiul competiţia fotografia de presă a anului 2020 „World Press Photo of the Year”.

Şase din aproximativ 74 000 fotografii înscrise au fost nominalizate la acest premiu. Printre acestea se numără fotografii din timpul protestelor antiguvernamentale din Algeria şi Sudan. Alte subiecte includ războiul din Siria, un accident aviatic în Etiopia, migraţia şi comerţul cu arme, scrie Agerpres.

Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi la Amsterdam la data de 16 aprilie.

Competiţia World Press Photo of the Year scoate în evidenţă activitatea fotografilor datorită cărora evenimente de mare importanţă din punct de vedere jurnalistic au devenit accesibile sub formă vizuală în ultimul an. Peste 3 200 de fotografi din 125 de ţări s-au înscris în competiţia din acest an.

worldpressphoto.org

worldpressphoto.org

worldpressphoto.org

worldpressphoto.org

worldpressphoto.org

worldpressphoto.org

Fotografii nominalizaţi sunt algerianul Farouk Batiche, care a imortalizat pentru DPA protestele studenţeşti din ţara sa, Mulugeta Ayene din Etiopia, Yasuyoshi Chiba din Japonia, Tomasz Kaczor din Polonia, Ivor Prickett din Irlanda şi Nikita Teryoshin din Rusia.

Preluat de la: diez.md