1526124523939.jpg

O lansare de carte mai deosebită decât cele cu care ne-am obișnuit, a avut loc ieri, în parcul Dendrarium. La iarbă verde, cu muzică live și invitați pe măsură, așa a fost la prezentarea volumului de versuri „Rozmarin” de Adriana Vasilcov.

Ieri a fost o zi însorită nu doar pentru Adriana Vasilcov, care abia acum și-a scos de sub tipar cartea „Rozmarin”, dar și pentru cei prezenți la evenimentul tinerei scriitoare. Fericită că, în sfârșit, după aproape cinci ani și-a văzut ceea ce vine din suflet – poezia, Adriana a decis să împartă bucuria cu toți oamenii dragi.

„Am pus numele de Rozmarin pentru că este o carte condimentată, zic eu, și acesta este condimentul meu preferat. Este despre dragoste față de toți: de persoana iubită, de mamă. Eu am un noroc extraordinar de a avea oameni alături care să mă inspire”, a menționat Adriana.

A vrut să facă totul într-o manieră cu totul și cu totul diferită, așă că, autoarea cărții a adunat oamenii acolo unde se simte ea mai bine – în sânul naturii. Iar ca să creeze o atmosferă mult mai plăcută și relaxată, aceasta i-a invitat pe interpreții Viorel Grecu și Olga Roman, pentru a da note muzicale versurilor citite de ea.

„Am sesizat, deja că versurile Adrianei au un stil destul de sensibil și transmit momente din viața ei destul de emoționante, asta se simte. Sunt sigură că o să mă îndrăgostesc de cartea ei și sunt fascinată de ideea de a lansa cartea în aer liber, ceea ce ne-a ajutat și pe noi când am cântat, deoarece publicul a fost relaxat”, a spus Olga pentru Zugo.

Pentru că a dorit ca invitații să se simtă liberi, aceasta le-a propus să-și aducă pături și să stea pe iarbă verde, ascultând versurile și muzica plină de dragoste.

„Este un evenimet foarte fain, l-am așteptat cu  nerăbdare. Încă nu am reușit să citesc cartea, rămâne să o deschid și să mă surprindă. Deja am audiat câteva poezii și chiar am lăcrimat puțin. Este o atmosferă extraordinară”, a comunicat Sofia.

Oamenii au rămas impresionați de poeziile cărții „Rozmarin”, dar și de modul de prezentare al lor. Natalia spune că a cunoscut-o pe Facebook, și a venit să o cunoască și în realitate.

„M-am regăsit foarte mult în versurile Adrianei. M-am gândit că sunt despre mine. Adriana e un om sincer și pe mine asta m-a convins să vin la evenimentul ăsta”, a afirmat aceasta.

Tânăra scriitoare a menționat că a rămas impresionată de receptivitatea publicului care a venit să-i cunoască creația și spune că nu este nicidecum ultima sa lansare. 

 

Preluat de la: zugo.md