Y2JkNmQ3NDE2Mzc4ZDgwMzkyNjNmMTNlODQ0OWMzOQ.thumb_.jpg
Sute de incendii au cuprins Iacutia (Republica Saha), cea mai mare și mai rece regiune din Federația Rusă. Pădurile și natura din această regiune, care este una dintre cele mai izolate din lume, sunt distruse de flăcări. Aici, în timpul zilei, lumina soarelui e blocată de fumul gros produs de incendiile de pădure care au dus deja la evacuarea a 36 de persoane, majoritatea copii și bătrâni, din localitatea Kylaiy, din această regiune.

Siberia, cea mai întinsă regiune a Rusiei, cunoscută până în prezent sub denumirea de Regatul Permafrostului, se transformă în Capitala Focului, după ce incendiile de pădure din această vară au afectat deja două milioane de hectare de teren, transmite Digi24.

Și animalele sălbatice și-au părăsit habitatele naturale și au invadat șoselele. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu urși care se plimbă printre mașini în căutare de hrană.

Autoritățile locale au numărat 156 de incendii de pădure izbucnite în regiune. Iacutia se confruntă cu incendii devastatoare din luna mai 2021.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md