În această dimineață, 18 ianuarie, un elicopter din Brovarî s-a prăbușit între un bloc locativ și o grădiniță. De asemenea, la fața locului a avut loc și un incendiu. Autoritățile ucrainene au raportat că angajații și copiii au fost evacuați din grădiniță, transmite meduza.io.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a publicat un mesaj cu condoleanțe față de victimele prăbușirii, din această dimineață, a elicopterului din regiunea Kiev.

„Pe această cale, Ministerul Afacerilor Interne transmite condoleanțe Ucrainei pentru pierderea celei mai profesioniste echipe aflată la conducerea Ministerului de Interne al Ucrainei”, a scris ministerul pe Telegram.

UPDATE: La moment, au fost înregistrate 18 persoane decedate. Toate cele nouă persoane aflate la bordul elicopterului au murit. Alte 29 de persoane au fost rănite, dintre care 12 copii, a declarat Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei.

Știrea inițială: ministerului afacerilor interne al Ucrainei, Denâs Monastârskâi, a murit în urma acestui accident de elicopter în Brovarî, regiunea Kiev. Declarația a fost făcută de șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Ihor Klâmenko.

Potrivit informațiilor, au murit și primul adjunct al ministrului afacerilor interne și secretarul de stat, care, împreună cu Monastârskâi, se aflau în elicopterul serviciului public de urgență.

„În total, la moment, se cunosc până la 16 morți, doi dintre care sunt copii. Dintre cei decedați, nouă persoane se aflau la bordul elicopterului. De asemenea, 22 de victime se află la spital, 10 dintre care sunt copii”, a spus Klâmenko.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.
Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md