dam-images-daily-2015-04-game-of-thrones-game-of-thrones-travel-destinations-02.jpg
Timp de șase de ani de când s-a lansat, serialul Game of Thrones a obținut o popularitate de invidiat. Locurile în care a fost filmată producţia HBO au devenit rapid destinaţii de interes turistic pentru fanii fascinaţi de peisajele care alcătuiesc tărâmul Westeros. Un studiu recent scoate la iveală cum un oraş european a câştigat zeci de milioane de euro de pe urma serialului „Game of Thrones“.

Ținutul servește drept „King`s landing”, capitala celor șapte regate din Westeros. Pe lângă acestea, orașul și-a mai făcut apariția într-o serie de alte pelicule de succes cum ar fi: „Robin Hood: Origins“ şi „Star Wars: Episode VIII“.

70052

Photo Credit: radiotimes.com

Tyrion-y-Varys-T02E09

Photo Credit: cineralia.com

Au_unnaturale_why_CGI_nudity_is_here_to_stay

Photo Credit: hotvirtual.co.uk

Game-of-Thrones-Kings-Landing

Photo Credit: adevarul.ro

kb8FIwg

Photo Credit: fxp.co.il

Potrivit studiului, realizat de cercetătorii Marina Tkalec, Ivan Zilic şi Vedran Recher, de la Institutul de Economie din Zagreb, împreună cu Johannes Kepler, de la Universitatea din Linz, 244.415 de turişti au vizitat Dubrovnik între 2012 şi 2015 datorită „Game of Thrones“, care au cheltuit nu mai puţin de 126 de milioane de euro. Annual, 60.000 de persoane au vizitat oraşul de pe litoralul adriatic doar pentru că serialul lor preferat a fost filmat aici.

„Observăm un efect robust şi pozitiv al filmării seriei TV în Dubrovnik asupra numărului de sosiri turistice. În plus, există şi efecte pozitive asupra altor cantoane din ţară”, semnalează autorii în sumarul articolului.

Dubrovnik se sprijină economic, în prezent, exclusiv pe turism, care constituie, de asemenea, o piesă vitală în economia naţională a Croaţiei. Potrivit datelor statistice, turismul reprezintă 18% din PIB-ul anual al Croaţiei, cel mai mare procent pe acest segment la scară europeană.

Preluat de la: diez.md