1540635533676.jpg

Doi pinguini au dat dovadă că și în lumea animalelor contează doar dragostea, nu și sexul. Cei doi masculi au devenit un cuplu, iar acum au clocit un ou şi au devenit părinţii unui pui pe care îl cresc împreună.

Anunțul a fost făcut de o angajată a parcului acvatic „Sea Life” din Sydney, Australia. Potrivit îngrijitoarei, Sphen şi Magic „se ocupă pe rând de micuţul lor”, născut pe 19 octombrie. Cei doi sunt în centrul atenției, după ce au fost observați mereu împreună, iar mai apoi şi-au amenajat un cuib din pietricele.

Astfel, apropierea celor doi i-a determinat pe angajaţii parcului acvatic să le ofere un ou fals pentru a le testa reacţiile. Testul a fost unul reușit, așadar ei au primit un ou real.

„Cuplul îndeplineşte criteriile obişnuite. Cei doi îşi recunosc strigătele şi cântecele. Doar pinguinii în perechi reuşesc să-şi găsească partenerii, apelându-se reciproc când sunt separaţi. Nu există nicio diferenţă reală între masculi şi femele în ceea ce priveşte grija acordată puilor. Este un lucru obişnuit să existe perechi compuse din doi masculi sau din două femele care se curtează şi se comportă ca oricare alţi părinți”, a explicat Tish Hannan.

Tot ea, mai adaugă că, totuși, în natură aceste cupluri nu au pui şi, prin urmare, legătura lor nu durează, iar fiecare se întoarce la alt partener.

„După ce le-am oferit pinguinilor Sphen şi Magic şansa la un sezon de reproducere reuşit, este foarte probabil ca ei să revină împreună anul viitor”, a spus Hannan.

Situaţii similare au fost consemnate şi la alte grădini zoologice din lume. În 2009, Z şi Vielpunkt, doi pinguini Humboldt de sex masculin de la o grădină zoologică din Berlin au adoptat un pui de pinguin respins de părinţii săi biologici, transmite agerpres.ro.

Preluat de la: zugo.md