nasa-human-on-mars-one-mission-alyssa-carson-nasablueberry-5b3f4a366c061__700.jpg
După filmele Science Fiction ca Star Trek sau Star Wars, după lansarea rachetei SpaceX a lui Elon Musk, dorința de a cuceri spațiul cosmic nu a fost niciodată mai mare. Dar, în timp ce unii dintre noi doar visează călătoria în spațiu, o fată o face reală.

Alyssa Carson este o adolescentă de 17 ani din Baton Rouge, Louisiana, pe care NASA o antrenează pentru a deveni un astronaut. Visul ei este să fie prima persoană de pe Marte și ea urmează să fie în prima misiune umană pe Marte în 2033. Fiind prima persoană care a finalizat programul NASA Passport și vizitând toate cele 14 centre NASA, Alyssa este, de asemenea, cea mai tânără persoană care va fi acceptată și va absolvi Academia Advanced Possum, făcând oficial certificarea ei pentru a merge în spațiu și a fi un stagiar astronaut. Pe lângă pregătirea pentru astronauți, ea studiază, de asemenea, toate disciplinele sale școlare în patru limbi: engleză, chineză, franceză și spaniolă.

„Cea mai mare provocare este timpul și totul se face la o vârstă atât de tânără, în timp ce încă mai frecventez liceul. Continuarea instruirii la o vârstă fragedă va fi, de asemenea, o dificultate suplimentară pentru mine, dar deocamdată îmi reușește”, a declarat Alyssa pentru Bored Panda.

În afară de toate studiile sale și instruirea NASA, Carson este, de asemenea, un public speaker, care urmărește să atragă interesul pentru explorarea spațiului, precum și să îi încurajeze pe toți să-și caute visele. „Urmați-vă întotdeauna visul și nu permiteți nimănui să o îi ia.” spune Alyssa.

 

Preluat de la: diez.md