1538065457857.png

Aeroportul Internațional Chișinău are acum o nouă atracție pentru călătorii care vin și pleacă în și din Moldova. O sculptură care întruchipează un pilot și două stewardese a fost inaugurată astăzi în incinta clădirii.

Inspirația sculpturului Veaceslav Jiglițchi pentru realizarea acestui monument au fost trei angajați ai aeroportului. Este vorba de două însoțitoare de zbor și un vânzător de alcool de la Duty Free. Timp de un an și jumătate, sculptorul a avut grijă să modeleze bronzul pentru a obține o asemănare cât mai apropiată ca a celor trei persoane.

„Fetele nu au fost prea înalte, dar ca să se vadă din mulțime, le-am făcut mai mari, pentru că unii aleargă, intârzie și se observă, totuși, că sunt de bronz. Valizele au mărimea reală”, spune Veaceslav Jiglițchi.

Pilotul, totuși, nu a fost sculptat după chipul unuia adevărat. Model a fost un tânăr de 25 de ani care lucrează la unul din magazinele Duty-Free. Vladislav Berdecevchi spune că a fost ales pentru că este înalt și arată destul de bine.

„Ochelarii mei, sacoul meu, pantalonii mei. Veneam o dată la trei zile pentru trei ore și pozam. A fost modelat după asemănarea mea. Nu m-am așteptat că va ieși așa de frumos și că vom semăna. Am avut noroc, Vaeceslav mi-a zis că am înălțimea potrivită”, a menționat Vladislav pentru ProTV.

Sculptura „Echipajul” reprezintă în sine ideea că anume aceste personaje, pilotul şi stewardesele, sunt cele mai importante în asigurarea confortului şi siguranţei pasagerilor în timpul călătoriei.

 

Preluat de la: zugo.md