Apiterapia-poate-fi-testată-la-familia-Turtureanu-care-are-prisacă-și-o-pensiune-cu-patru-locuri-de-cazare.jpg
Comuna Chișcăreni din raionul Sângerei poate deveni o nouă atracție turistică în Moldova. Aici a fost lansat traseul turistic „La Chișcăreni – ACASĂ” care descoperă istoria și locurile frumoase ale localității.

Principalele puncte de atracție sunt monumente istorice din perioada boierului Nicolae Casso (1839-1904), popasuri turistice în spații forestiere, un centru de artizanat, precum și patru agro-pensiuni cu servicii turistice complete.

Turiștii vor putea admira împejurimile de la înălțime urcând pe Movila lui Casso. La fel,  vor avea parte de plimbări cu transport eco local (căruța), iar la Casa  „Albinuța” vor putea beneficia de terapie apicolă. Cei care vor dori să pescuiască sau să se relaxeze, o vor putea face la popasurile amenajate la iazuri și în pădure. Traseul este completat de serviciile oferite de cele patru pensiunile agro-turistice, activitățile agricole la care se pot implica turiștii și bucatele ecologice pregătite de gospodarii satului.

Harta_1

Evenimentul de lansare a traseului turistic  „La Chișcăreni – ACASĂ” a avut loc în cadrul ediției a VIII-a a Festivalului Sarmalelor și Plăcintelor, unic în Moldova, care contribuie la promovarea imaginii localității, a tradițiilor și gastronomiei  naționale.

Oaspeții și localnicii prezenți la eveniment au putut testa gratuit noul traseu turistic, fiind ghidați de liceenii din sat.

Familia Gâscă așteaptă oaspeță la pensiunea ”La bunica”

Familia Gâscă așteaptă oaspeți la pensiunea ”La bunica”

Primii turiști au fost cazați la una dintre cele patru pensiuni deschise la Chișcăreni

Primii turiști au fost cazați la una dintre cele patru pensiuni deschise la Chișcăreni

Apiterapia poate fi testată la familia Turtureanu care are prisacă și o pensiune cu patru locuri de cazare

Apiterapia poate fi testată la familia Turtureanu care are prisacă și o pensiune cu patru locuri de cazare

Ideea creării traseului turistic aparține primăriei și a fost susținută prin contribuțiile  băștinașilor care au venit cu o contribuție de 12.000 lei, Guvernul Elveției prin intermediul PNUD (420.658 lei), DVV International (98.000 lei) și investiții ale proprietarilor pensiunilor în sumă de 243.600 lei.

Crearea traseului turistic în comuna Chișcăreni este unul dintre cele 14 proiecte de dezvoltare economică locală realizate de autoritățile locale și băștinași în cadrul proiectului  „Migrație și dezvoltare locală”, implementat de PNUD Moldova  cu suportul financiar al Guvernului Elveției.

Preluat de la: diez.md