back-view-backlit-beach-1535244.jpg
Finlanda este pentru al treilea an consecutiv cea mai fericită țară din lume, potrivit raportului anual al ONU, fiind urmată de Danemarca, Elveția, Islanda și Norvegia. În 2020, pe ultimul loc se poziționează Afganistan. Conform datelor prezentate, Moldova s-a ridicat cu o poziție în clasament, în acest an.

Raportul privind bunăstarea ONU din 2020 a clasat 153 de țări în funcție de performanța lor în indicatori, cum ar fi produsul intern brut pe cap de locuitor, sprijinul social, libertatea, speranța de viață la naștere, generozitatea și absența corupției.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 70 din cele 153 de state, fiind alături de Bosnia și Herțegovina și Tadjikistan. De menționat că în raportul precedent țara noastră a fost pe locul 71.

România, la fel s-a ridicat cu o poziție în acest clasament, acum țara vecină se poziționează pe locul 47. Ucraina la fel a înregistrat o creștere considerabilă, ridicându-se cu zece poziții mai sus, acum fiind pe locul 123.

„World Happiness Report” a fost elaborat pentru prima dată în 2012. Pentru realizarea acestuia sunt utilizate diverse servicii de votare, date oficiale și metode de cercetare, de asemenea se pune accent și pe fericirea imigranților străini în 117 de țări.

Vedeți mai jos întreaga lista cu nivelul fericirii pentru toate cele 153 state din raport.

Preluat de la: diez.md