iPiccy-collage-42.jpg
A început sezonul plimbărilor prin parcuri. Vizitatorii Grădinii Botanice au observat o serie de sculpturi „ciudate” în parc și se întreabă pe rețelele sociale cine le-a făcut și care este scopul acestora. În cele din urmă, am constatat că lucrările au fost realizate de copiii și preadolescenții de la Zard Art Lab, un laborator de artă conceptuală din Chișinău.

Lucrările care par, la prima vedere, neînțelese reprezintă viziunile mai multor copii care și-au propus să-și dezvolte personalitățile prin intermediul artei vizuale.

„Misiunea laboratorului este crearea unui mediu potrivit pentru activităţile minorilor, promovarea artei conceptuale ca element al dezvoltării personale. Zard Art Lab este un spațiu liber pentru experimente, descoperiri și performanțe personale. Noi percepem arta ca fenomen accesibil tuturor și un element important în evoluția personalității la toate vârstele. Propunem un mediu sigur de susținere și stimulare adaptat la necesitățile fiecăruia”, scrie pe pagina laboratorului.

Copiii și adolescenții în cadrul laboratorului cunosc un model nonconformist de abordare artistică a diferitelor subiecte și fenomene, căpătă aptitudini pentru a-și seta obiective realiste, a rezolva probleme și a găsi soluții noi.

Sursă foto: Zard Art Lab

Sursă foto: Zard Art Lab

Sursă foto: Zard Art Lab

Sursă foto: Zard Art Lab

Sursă foto: Zard Art Lab

Sursă foto: Zard Art Lab

Sursă foto: Zard Art Lab

Preluat de la: diez.md