parcata1collage.jpg
În decembrie 2016, vă povesteam istoria lui Sandu Cojocari și a prietenilor săi care luptă cu mașina C QN 762 care adesea era parcată în fața liftului pentru persoane cu nevoi speciale de la Ministerul Justiției din Republica Moldova.

După o serie de fotografii, reprezentanții Ministerului Justiției au spus că această mașină (aparent mașina de serviciu a ministrului Justiției, Vladimir Cebotari) nu va mai îngreuna accesul persoanelor cu nevoi speciale la liftul din clădirea Ministerului Justiției.

Sandu Cojocari

Photo Credit: Sandu Cojocari/ început de decembrie 2016

Luni, 31 ianuarie 2017, Sandu a observa că la mai puțin de o lună de la promisiune, mașina și-a reocupat vechea poziție.

31 ianuarie 2017

31 ianuarie 2017

Contactat de către echipa #diez, Rodion Guștiuc, șeful Serviciului Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media din cadrul Ministerului Justiției ne-a spus: „Confirm că dispoziția ministrului se respectă, chiar și colegii urmăresc ca să nu fie parcate mașinile neregulamentar: fie pe trotuar, blocând accesul tuturor pietonilor sau în fața liftului pentru persoanele cu nevoi speciale, lipsindu-i de posibilitatea de acces în instituție.

Dovadă sunt pozele făcute pe parcursul timpului.

Photo Credit: Rodion Guștiuc/ 21 decembrie 2016

Photo Credit: Rodion Guștiuc/ 21 decembrie 2016

Photo Credit: Rodion Guștiuc/ 21 decembrie 2016

Photo Credit: Rodion Guștiuc/ 21 decembrie 2016

Fotografia ce a surprins mașina parcată în fața ministerului este făcută într-o seară, în afara orelor de program, fapt ce face imposibilă verificarea de către colegi. De fapt, nici un cetățean nu se afla în interior la acea oră și niciunul nu poate avea acces în instituție în absența funcționarilor publici”

Preluat de la: Diez.md