turcia1.jpg
Un oraş turc experimentează mesaje virale prin intermediul luminilor de la semafoare. Mesajele avertizează cetăţenii cu privire la îndatoririle civice de distanţare socială pentru a limita răspândirea coronavirusului.

În centrul oraşului Sakarya, la semafoare se aprinde lumina roşie ca de obicei, dar în plus se vede imaginea unei case şi a expresiei „Evde kal”, adică „rămâneţi acasă” în limba turcă. Iar când se aprinde lumina verde apare şi mesajul „Eve git” („mergeţi acasă”), transmite agerpres.ro.

Foto credit: Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Se presupune că semafoarele îi face pe oameni să fie mai conştienţi de situaţia actuală şi îi motivează să rămână acasă, a declarat vineri, pentru DPA, directorul pentru traficul din municipalitate, Murat Pehlivan.

Luminile au fost instalate joi la cinci intersecţii mari din centrul oraşului, inclusiv lângă o moschee şi un spital public.

Foto credit: Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Pentru pietonii cu deficienţe de vedere, un mesaj înregistrat îi atenţionează pe oameni să menţină o distanţă atunci când aşteaptă la lumina roşie a semaforului. Când apare lumina verde, se aude mesajul „Acum puteţi traversa strada. Staţi acasă pentru sănătatea dumneavoastră”.

La intersecţii au fost instalate, de asemenea, recipiente cu dezinfectante.

Foto credit: Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Turcia, care a anunţat primul său test pozitiv pe 11 martie, a raportat până acum 75 de victime şi 3.629 de cazuri de îmbolnăvire.

Preluat de la: diez.md