protest.jpg
Peste 20.000 de protestatari, potrivit unor surse, au manifestat, duminică, la București, cerând retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Oamenii s-au strâns în jurul orei 18,00, în Piața Victoriei, iar în jurul orei 19,00 au plecat în coloană către Parlament. În jurul orei 22,00 manifestanții au început să se retragă.

protest1

Dacă la Universitate, la Troiță, protestatarii au ținut un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit în Decembrie 1989 și au cântat imnul național, în Piața Constituției, manifestanții s-au oprit în fata ministerului Justiției și au scandat „Justiție, nu corupție!”, „Tu-Dorel, demisia!”, „Hoții!”, „Rușine!”, „Demisia!”, „Dragnea, nu uita, țara vrea averea ta!”, „Pui de hoți și de mafioți!”.

protest2

Printre semnatari apelului lansat pe facebook, se află Platforma România 100, Corupția Ucide, Centrul Român pentru Politici Europene, Freedom House, dar și politicieni, scrie Agerpres.

protest3

protest5

Preluat de la: diez.md