6.jpg
Pentru a fi mai aproape de cultura cinematografică americană, în incinta centrului America House, a avut loc decernarea premiului Oscar în cadrul concursului Born to Oscar. La eveniment au participat tinerii voluntari care au intrat în rol de regizori și actori.

Ideea de a concepe acest proiect îi aparține Cristinei Panov, manager de proiect la America House:

„Vorbind cu mai mulți moldoveni, am remarcat faptul că puțini dintre aceștea urmăresc premiile Oscar, ba chiar mai mult, puțini știu ce reprezintă  acest eveniment și mai puțini știu cine sunt actorii care an de an sunt nominalizați. Am decis să începem acest proiect împreună cu voluntarii moldoveni, dar și cu acei americani, astfel intrăm în pielea personajelor de la Hollywood și ne organizăm aici, la Chișinău, propriile decernări”, a precizat Cristina.

2

Tinerii actori și actrițe au fost întâmpinați la intrare pe covorul roșu, iar pe parcursul evenimentului au fost supuși emoțiilor. Totodată, nici publicul nu a fost ignorat, acesta intrând cu maximă seriozitate în rolul juriului. Așadar, publicul a votat care, în opinia lui, este cel mai bun film, cel mai bun actor, cea mai bună actriță și cui aparține cea mai bună interpretare.

Într-un final, dintre cele patru filme nominalizate (Bohemian Rhapsody, Black Panther, Green Book și A Star is Born), juriul a optat pentru Bohemian Rhapsody.

4

Trei actori (Bradley Cooper, Rami Malek, Viggo Mortensen) și 3 actrițe (Lady Gaga, McCarthy, Olivia Colman) au trecut prin jurizarea publicului, iar spre final câștigătorii titlului de cel mai bun actor și cea mai bună actriță au fost desemnați Lady Gaga, prezentată de Lynn, voluntară la America House, și Rami Malek, prezentat de Amira, de asemenea voluntară la America House.

Un ultim titlu este cel de actor-interpret în care unii actori intră în pielea personajelor de la Hollywood și au venit cu cuvinte de mulțumire, exact cum se procedează și în cadrul premiilor Oscar din Los Angeles. Acest titlu a fost câștigat de Lady Gaga.

Menționăm că acest eveniment a fost la prima sa ediție, iar scopul acestuia este de a apropia cultura din Republica Moldova cu cea din SUA.

5

                                                                                          Autoare: Iulia Vrabie

 

Preluat de la: diez.md