20220909_1300311-3.jpg

Poliția de Frontieră a informat că polițistul de frontieră Nicolae Lungu și colegul său patruped Cash au obținut titlul de cea mai bună echipă canină în cadrul competiției chinologice „Biatlon în memoria locotenent-colonelului Veaceslav Oșovschi”. 

Potrivit comunicatului, aceștia au fost urmați în clasamentul final de către polițistul de frontieră Vasile Bârzu și câinele de serviciu Senea – pe locul doi și de către polițistul Serviciului de Protecție și Paza de Stat Fiodor Pascari cu patrupeda sa Ghera – pe locul trei.

Cea de-a VII-a ediție a biatlonului chinologic a avut loc ieri, 9 septembrie 2022, în regiunea localității Zagarancea, raionul Ungheni. În cadrul evenimentului s-au prezentat 19 echipe canine care au fost reprezentantele Poliției de Frontieră, Serviciului de Protecție și Paza de Stat (SPPS), Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serviciului de Informații și Securitate și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Conform regulamentului, participanții au parcurs o distanță de opt km pe un traseu în teren deschis de-a lungul căruia au trecut diverse obstacole cum ar fi: îndeplinirea cu exactitate a indicațiilor inspectorului-chinolog, traversarea canalului cu apă, târâșul, bariere, transportarea greutăților, labirint, trecerea sub mijlocul de transport, efectuarea tragerilor din arma din dotare etc.

Rezultatele participanților au fost apreciate de către membrii comisiei. Mai jos, puteți vedea fotografii de la acest eveniment.

Preluat de la: diez.md