ipiccy_image-13_optimized.jpg

Donoaga Daniel sau ELLESY, așa cum îl cunosc și alții, este un tânăr de 20 de ani care este pasionat de muzică și care își face primii pași pe această cale. Daniel este originar din orașul Strășeni și face parte dintr-o echipă de tineri muzicanți din localitate – INTITLED. Recent, Daniel și-a lansat primul album pe SoundCloud și a cântat la Artcor în cadrul unui eveniment organizat pentru tinerii din capitală, dar și nu numai. În acest interviu am vorbit cu Daniel despre muzică, vise, dorințe și emo rap.

„Muzica este singura modalitate prin care îmi pot exprima emoțiile către public”

Tânărul ne-a povestit despre recentul său albumul lansat în această vară cu titlul TEEN BLOOD. Albumul este o îmbinare a emoțiilor de dragoste, trădare, adicție și depresie.

„Asupra albumului am lucrat cinci luni și, ce-i drept, nu am lansat toate piesele pregătite din el. Am decis că încă nu e timpul pentru a le lansa pe toate odată, așa că în curând mai lansez două piese bonus pentru acest album”, relevă tânărul artist.

În realizarea acestui album, tânărul a cooperat cu băieții din UNTITLEDZeepy, Baggy the Kiddo și prietena cea mai bună a acestuia, solista trupei Nicotine Addiction – Arinxiys (Arina). De asemenea, ELLESY a menționat despre un mare ajutor primit din partea lui Adrian Gavriliuc, cel care a creat designul copertei de pe album.

Amintim că Adrian Gavriliu este și solistul formației FlashBlood care în 2015 a fost finalista concursului POT Music.

Împreună cu echipa UNTITLED, tânărul preconizează să organizeze și filmări pentru piesa sa teen blood. Data lansării videoclipului încă nu-i cunoscută. „Mai planific un music video pentru piesa time wasted, în colaborare cu Baggy the Kiddo. Această piesă este ritmică, dar transmite și senzații de chill. Va fi un mix perfect pentru un music video de calitate”, destăinuiește ELLESY.

Întrebat de ce compune muzică, ELLESY a răspuns că aceasta este singura modalitate prin care își poate exprima emoțiile către un public. De asemenea, el nu are o piesă preferată din album și le recomandă pe toate, fiindcă fiecare piesă are o magie proprie: „Îmi doresc ca mai multe persoane să se regăsească în ele”.

„Primesc o susținere enormă din partea familiei și a prietenilor”

Drumul spre muzică ELLESY l-a început de mic copil, de când tatăl său i-a dăruit un Playstation 2. „Am avut jocuri video din seria Need for Speed și Burnout, care conțineau piese punk rock, metal și hip-hop în background.”

Acesta își amintește cum o lopățică de jucărie i-a devenit pentru un timp o chitară imaginară până în momentul când, după ce a fost observat de nanul său, primise una adevărată.

„La vârsta de 10 ani am ajuns cu nanul la un studio rock, asta mi-a dat o motivație foarte mare. Țin minte cum am găsit softul FL STUDIO, nu dormeam nopțile ca să-l învăț și ca să fac beaturi. Acesta a fost motivul de ce întârziam des la lecții și aveam probleme la școală. Am primit și primesc o susținere enormă din partea familiei și a prietenilor”, istorisește tânărul.

În muzica sa, ELLESY are multe instrumentale de tip retrowave, anii ’80, punk rock, rock alternativ și hip-hop. Dânsul specifică faptul că a studiat multă teorie pentru a putea crea aceste instrumentale. În albumul său TEEN BLOOD, stilul pieselor este mai mult emo rap. 

„Foarte mult am fost inspirat de artistul Lil Peep și nici nu ascund acest fapt. L-am descoperit în 2015, când în Moldova nimeni nu știa de el și de genul lui de muzică. E artistul meu favorit nr. 1”, menționează tânărul.

ELLESY consideră că tipul de muzică emo rap are dreptul la existență în Republica Moldova și că există un viitor pentru acesta. Astfel, ELLESY și-a asumat misiunea de a populariza acest gen de muzică cât mai mult posibil. Textele pieselor sale sunt scrise în limba engleză, pentru că așa își poate exprima gândurile mai bine în versuri.

De asmenea, tânărul muzicant, în această toamnă, împreună cu Arinxiys, pregătește un proiect duo numit „D.n.A.”. Pe parcurs va reveni cu mai multe detalii.

Când a fost întrebat despre pseudonim său, ELLESY a menționat că: „Doar legendele mă țin minte ca «Danny Wizz» [râde]. Nu știu de ce anume Wizz, asta cunoaște doar mintea mea fragedă de atunci. Referitor la pseudonimul actual «ELLESY», se descifrează în felul următor – «ELL» este forma prescurtată a numelui meu Daniel, iar «ESY» este o terminație tipică ca și în numele Stacy, Tracy etc.”.

Menționăm că, la sfârșitul acestei veri, băieții de la UNTITLED au oferit un concert la Artcor, unde și-au interpretat piesele din recentele lor albume și unde au fost susținuți de fani.

Toate piesele din albumul TEEN BLOOD pot fi ascultate aici.

Preluat de la: diez.md