My-Post-3-5.jpg
Pe 20 noiembrie, a avut loc cel de-al treilea eveniment de plantare din această toamnă. Peste 150 de voluntari au plantat peste 3 000 de copaci. La eveniment au participat angajați ai mai multor companii, dar și localnici din satul Coșernița.

În primăvara anului 2021, tot în această zonă Hai Moldova a plantat 6 ha de pădure, iar în această sâmbătă au extins plantarea cu 2 ha. S-au plantat plopi, salcie, tei, arțari și arbuști. Zona plantată va fi împrejmuită, iar copacii vor fi îngrijiți pe o perioadă de trei ani.

Hai Moldova

„Prin acest proiect ne-am propus să creăm o fâșie de protecție riverană a râului Ichel, dar și să creăm o zonă verde care va aduce beneficii atât pentru oameni cât și mediul înconjurător”, spun reprezentanții Hai Moldova

Hai Moldova

Ion Guzun, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Criuleni: „Ne aflăm pe malul drept al râului Ichel, care la câteva sute de metri se revarsă în fluviul Nistru. Solul care este aici, în special de tip cernoziom, dar este un cernoziom cu o bonitate mai mică. Sunt multe aluviuni, este un sol propice pentru speciile de arbori ce iubesc apa, în special plop și salcie”.

Preluat de la: diez.md