Hallstatt-Austria-800x533-1.jpg
Austria a intrat astăzi, 22 noiembrei, în lockdown pentru trei săptămâni, măsură luată în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Decizia guvernului de la Viena a provocat deja proteste ample în capitala austriacă.

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărături de strictă necesitate şi pentru activităţi sportive în spaţii deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori, informează Digi24.

Totuşi, şcolile sunt deschise, iar părinţii decid dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

Până în prezent, două treimi dintre austrieci sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva SARS-CoV-2. Cu toate acestea, țara se confruntă cu un nou val puternic de infecții.

Aproximativ 14 000 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate sâmbătă în Austria, conform autorităţilor de la Viena. Incidenţa la şapte zile a atins 1 085 de noi cazuri la 100 000 de persoane. În secţiile de terapie intensivă sunt internaţi în prezent 528 de pacienţi COVID-19, valoarea record a acestui indicator, 611, înregistrându-se în timpul celui de-al treilea val al pandemiei.

Austria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, în februarie 2022. Anunţarea noilor măsuri a dus la proteste, 40 000 de oameni ieşind sâmbătă în centrul Vienei pentru a-şi exprima nemulţumirea.

Pentru a vedea condițiile actualizate de călătorie pentru moldoveni în Austria, accesează aici, iar pentru cetățenii români, aici.

Preluat de la: diez.md