1527941148538.jpg

Sute de copii și părinți au fost ieri la „Carnavalul Copiilor”, ce a avut loc la Complexul etno-cultural „Vatra”. Aceștia s-au distrat pe ritmurile muzicii dedicate special pentru cei mici, dar și având ocazia de a se afirma prin mai multe activități pregătite de organizatori.

De ziua lor, copiii au avut parte de răsfățuri din partea tuturor. Carnavalul de la Vatra a pregătit pentru aceștia un concert, prin evoluarea vocală a mai multor pici, dar și dansuri ale cunoscutelor trupe.

Olga a venit cu cei doi copii ai ei, unul dintre care a și dansat pe scenă, în componența trupei de dans „Sis and Bro”, iar mai apoi aceștia au partipat la jocurile cu baloane de apă și pistoale cu apă.

„Copii sunt foarte fericiți aici. După ce băiatul cel mai mare a dansat pe scenă, am plecat împreună la lupte medievale, unde le-a plăcut mult și uite acum am venit la acest joc cu apă”, a spus mama copiilor.

 

Mai mici sau puțin mai mari, cu toții au fost impresionați de locul special amenajat pentru lupte medievale. Acolo, copiii au avut parte și de un antrenor, care să-i ajute în acest sport.

Unul dintre cei cărora le-a plăcut acest joc este și Artiom. El spune că nu e prima dată când se află pe un astfel de ring, deoarece a mai participat la competiții de acest gen.

„Eu am fost la astfel de campionate, unde am primit și medalii, astfel cu ușurință particip aici, fiind deja antrenat. Este foarte vesel și interesant”, a zis acesta.

 

Competitivi au fost și cei la categoria „tragere cu arcul”, unde, fete sau băieți, s-au întrecut să doboare pereții special amenajați în această zonă. Alex are doar 12 ani și este prima dată când încearcă acest joc.

„Mi-a plăcut, pentru că am avut senzația că eu sunt cel mai bun dintre toți. Încă nu am reușit să plec să experimentez și altceva, dar vreau să merg la tiroliană”, menționează Alex, pentru ZUGO.

Dacă băieții au optat mai mult pentru jocuri de lupte sau competitive, fetele au decis să fie prezente la atelierele de desenat sau de plămădit, destinate pentru a stimula creativitatea celor mici și de a le oferi o doză bună de energie pozitivă.

„Eu vreau să fac din lut o prăjiturică. Acum am început să fac căciulița, pentru că are așa formă. Folosesc culorile cafeniu și roz. Este foarte distractiv dar și interesant”, ne spune Mirela.

 

Deoarece organizatorii au vrut ca fiecare dintre cei prezenți să se regăsească într-o activitate, ei au avut grijă ca să creeze o diversitate de domenii. La una din tarabele aliniate în această zonă, mai mulți specialiști au putut să facă desene cu henna. Pentru micuța Mihaela, acest desen este foarte frumos și a încercat și ea.

„Eu am un desen cu floricele și frunzuliți și e de culoare cafeniu. Îmi place mult și o să-mi mai fac. Nu prea m-am jucat, mie îmi plac cum cântă fetițele de pe scenă”, zice ea.

 

În cadrul evenimentului, copiii au avut ocazia să participe și la masterclassuri de culinărie și dans. De asemenea, ei au putut să admire oamenii deghizați în personaje din diferite povești. Cum este și tradițional la Vatra, seara a încheiat cu un foc de tabără.

Menționăm că, „Carnavalul Copiilor” va dura până mâine, 3 iunie, cu foarte multe surprize frumoase pentru cei mici.

 

Preluat de la: zugo.md