vinarie.jpg
În inima podgoriilor din satul Sadova, raionul Călărași, este așezată vinăria „Crama Tudor”. Aici veți putea gusta așa vinuri ca: Feteasca Regală, Chardonnay, Pinot Noir și Merlot. Vinificatorul îmbutelează în jur de 1 000 de sticle anual. Mai jos veți afla care sunt prețurile pentru excursie și, desigur, traseul până la destinație.

Pe cele 20 de hectare, Tudor Aghenie, proprietarul vinăriei, cultivă struguri de masă, dar și struguri pentru producerea vinurilor.

Pasiunea lui Tudor Aghenie e una moștenită de la străbuni și numără cel puțin șase generații de producători de vinuri de calitate. Vinificatorul este descendent din neamul unui boier cu stare, proprietar de moșie prin aceste locuri, vinurile căruia erau savurate nu doar acasă, ci și vândute cu succes în marile capitale europene. Nu întâmplător, în ultimii ani, Tudor Aghenie și-a îmbinat pasiunea de producător iscusit de vinuri alese cu cea de promotor al turismului rural.

Atmosfera rustică de la Cramă e întregită de câteva căsuțe de lemn, aflate la marginea pădurii, chiar lângă podgorii, împodobite cu covoare și prosoape tradiționale originale, cu un cuptor pentru sarmale și plăcinte și o pivniță pentru vinuri – un refugiu perfect pentru musafiri și turiști. Inițial locul a fost botezat „La Bordei”, fiind destinat odihnei lucrătorilor din podgorii. Astăzi locul a devenit atractiv pentru turiștii dornici de vinuri de calitate și bucate alese la cuptor, pregătite cu mare drag și măiestrie de către familia lui Tudor Aghenie.

Excursie/cât costă?

#1. Excursie + degustare (cinci vinuri) + prânz (două feluri de bucate tradiționale din bucătăria moldovenească). Durata excursiei este de două ore – o să vă coste aproximativ 360 de lei. Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim de două persoane.

#2. Excursie + degustare (șapte vinuri) + prânz (cinci feluri de bucate tradiționale din bucătăria moldovenească). Durata excursiei este de trei ore – o să vă coste aproximativ 580 de lei. Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim de două persoane.

#3. Excursie + degustare (nouă vinuri, inclusiv de desert și de colecție) + prânz (10 feluri de bucate tradiționale din bucătăria moldovenească). Durata excursiei este de trei ore – o să vă coste aproximativ 900 de lei. Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim de două persoane.

Cum ajungeți?

Dacă vă porniți cu mașina din Chişinău, la destinație veți ajunge în aproximativ o oră.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md